Kínában még nem ment le a Trónok harca utolsó része, és ennek valószínűleg Trump az oka

Kínában még nem ment le a Trónok harca utolsó része, és ennek valószínűleg Trump az oka

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Elképzelhető, hogy az USA és Kína közti kereskedelmi háború miatt nem láthatta a Trónok harca befejező részét az utóbbi ország közönsége.

Bár a legtöbb helyen rendben lement a Trónok harca utolsó, évadzáró epizódja, a kínai nézők órákkal a premiert követően sem tudták megnézni.

A Reuters szerint a vetítési jogokkal rendelkező Tencent Video a műsorára tűzte ugyan a hatodik részt, ám fél órával a kezdés előtt a cég közölte, nem most fogják játszani. A bejegyzés alatt rengeteg komment gyűlt össze, s többen a szolgáltatót hibáztatták, amiért nem nézhetik meg kedvenc műsorukat, miközben a világ más részein rég leadták.

A dolog érdekessége, hogy a Tencent technikai problémákra hivatkozott a kilakult helyzet miatt, ugyanakkor az HBO szerint nem volt gond a sugárzással. Több kínai előfizető később az ország és az Egyesült Államok közt zajló kereskedelmi háborút okolta, szerintük ugyanis ez vezetett a műsor letiltásához. (Hogy az évadzárót mikor nézheti meg a kínai közönség, azt továbbra sem tudni.)

Az Egyesült Államok és Kína közti kereskedelmi vita tavaly kezdődött, amikor Donald Trump amerikai elnök bejelentette: emeli a kínai termékeket sújtó vámokat. A háború azóta még jobban elmérgesedett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások