szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre még csak véletlenszerűen tűnik fel a felhasználóknak az androidos Gmailben a sötét mód, és akkor is csak a menüben, ám most már egyértelmű, hogy ez a szolgáltatás is megkapja az akkumulátorral is spóroló kinézetet.

Mostanra egyértelmű trenddé vált az a régóta létező felhasználói igény, hogy az okostelefonos alkalmazásokat sötét módban is lehessen használni. Az már korábban kiderült, hogy a Google a hamarosan érkező Android Q operációs rendszerben már rendszerszinten is beépíti ezt a funkciót, ám addig is felszereli vele az applikációit.

Korábban kapott már sötét módot a YouTube, a Google Fotók és a Google Naptár is. Ez utóbbival (mármint a szolgáltatással, nem a sötét móddal) egyébként érdemes vigyázni, mostanában adathalász csalók igyekeznek rászedni a felhasználókat. Most pedig egy újabb alkalmazás kapja meg ezt a "dizájnt": a Gmail.

Az Android Police szerint Google már/még teszteli (és fejleszti) a dolgot, a kapcsoló még nem nyilvános. Jelenleg csak a Gmail applikáció menüje váltott át sötét módra, ám az se mindenkinek – a tapasztalatok szerint az appban véletlenszerűnek tűnően kapcsolódik ki/be az újfajta megjelenés.

©

Hogy mikorra lesz készen a fejlesztés, azt egyelőre nem tudni, de legkésőbb az Android Q bemutatójára biztosan rendelkezésre áll majd.

Ha szeretne elsőként értesülni a sötét Gmail érkezéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kevesebb több: szolid tuningot kapott a Ferrari 812 Superfast

A kevesebb több: szolid tuningot kapott a Ferrari 812 Superfast

A fegyházból is arcátlan csalássorozatot hajtott végre egy férfi

A fegyházból is arcátlan csalássorozatot hajtott végre egy férfi

Marabu FékNyúz: Tudósok

Marabu FékNyúz: Tudósok