Eltüntetik a Facebookról a csodabogyókat és a hasztalan fogyókúrás tanácsokat

Eltüntetik a Facebookról a csodabogyókat és a hasztalan fogyókúrás tanácsokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az őrült orvosi "praktikák" egyik melegágya maga a Facebook, a közösségi oldal ezért száműzi felületéről a félrevezető, és nem ritkán életveszélyes bejegyzéseket.

A Facebook több alkalommal változtatott már a Hírfolyamot rendező algoritmusán, egy régóta fennálló problémát mindeddig azonban nem sikerült kezelniük: az oldalon ugyanis nem csak az oltásellenességgel kapcsolatos bejegyzések olvashatók, olyanokat is találni, amik abszurd gyógymódok alkalmazására biztatják a felhasználókat.

A közösségi oldal nemrég azonban úgy döntött, elég volt az őrületből, ezért az algoritmus újbóli változtatásával száműzik a nem ritkán életveszélyes tippeket. A Facebook közlése szerint a rendelkezés az egészség témakörébe illő olyan bejegyzésekre vonatkozik, amik bizonyíthatóan félrevezetőek, szenzációhajhászak, így pedig haszontalanok az ember számára.

[Veszélyes, Magyarországon is elérhető "csodagyógyszer" miatt adtak ki figyelmeztetést]

A Facebook azt is egyértelművé tette, hogy a háttérben dolgozó algoritmus révén a felhasználóknak semmit nem kell bekapcsolniuk, illetve az oldalon sem lesz vizuálisan érzékelhető változás.

A problémásnak ítélt bejegyzések azonban sokkal ritkábban jelennek majd meg a facebookozók előtt.

A Facebook azt nem közölte, milyen "gyógymódokat" igyekszik kisöpörni az oldalról, de az új algoritmus valószínűleg minden őrült praktikát lefed majd. Így várhatóan kevesebb lesz a hihetetlen gyors fogyást ígérő bejegyzésekből, vagy az otthon elkészíthető, a bőrrel "csodákat" művelő kenőcsös videókból is.

Az algoritmust egyébként nem most frissítette a Facebook, az új verzió már néhány napja él, de eddig vártak a bejelentésével.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások