Ezen a weboldalon 20 000 mesterember van fent, és azt is írják, melyik mennyire megbízható

Ezen a weboldalon 20 000 mesterember van fent, és azt is írják, melyik mennyire megbízható

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Újabb, 200 millió forintos befektetést kapott a "szakemberek Tindereként" is meghatározható magyar startup. A fix24.hu-en húszezer mesterember közül lehet válogatni, és ajánlatot kérni tőlük különféle munkákra.

Nem csak hazánkban, egész Európában is égető probléma, hogy megfelelő, megbízható szakembert találjunk a mindennapi építőipari és egyéb feladatok elvégzésére. Itthon az is tetézi a bajt, hogy sok magyar mesterember ugyanis külföldön próbál szerencsét, így ma már hiányszakmának számítanak olyan foglalkozások, mint például a villanyszerelő, a festő, a hidegburkoló, az ács, vagy a gázszerelő – mutat rá közleményében az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures.

A tőkealap-kezelő ezért is döntött úgy, hogy újabb, jelentős befektetést eszközöl a problémára megoldást kínáló fix24.hu-ba. Az országos szakemberkereső weboldalon magánemberek és cégek is gyorsan kaphatnak megbízhatónak minősített szakemberektől ajánlatot az elvégzendő munkára. Fordítva persze az az előny, hogy a mesterek így új, fizetőképes megrendelőket szerezhetnek.

Praktikus, hogy a megrendelőknek nem szükséges a szakmát megnevezni, beírhatják akár a problémát is – például erkély hidegburkolása –, a program ennyiből is megtalálja a legközelebbi mesterembereket az adatbázisban, akik direkt ajánlatot küldenek a feladatleírás alapján. Az ajánlórendszer egyik biztonsági elemét az internetes közösség ereje adja: az ajánlatkérők később véleményezhetik az elvégzett munkát a fix24 felületén.

A cég a 2016-os indulása óta közel megháromszorozta szakemberbázisát, így országosan már 200 szakmában, több mint 20 ezer szakember elérhető az oldalon, 70 százalékuk az építőipar területéről regisztrált a rendszerbe – olvasható a Hiventures közleményében. Emlékeztetnek: a startup tavaly stratégiai együttműködést kötött a Praktiker barkácsáruház-lánccal, melynek keretében a weboldalán egyes termékekhez szakembereket, építőipari vállalkozásokat és szervizcégeket társítanak, akik segíthetnek megvalósítani a felújítási, építési munkálatokat.

A bevételét harmadik éve duplázó vállalat a Hiventures-től most kapott, 200 millió forintos kockázati tőke felhasználásával a külföldi terjeszkedést készíti elő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló weboldalakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.