Emlékszik a tinire, aki a hűtőgépéről netezett? Valami nem stimmel a történetében

Emlékszik a tinire, aki a hűtőgépéről netezett? Valami nem stimmel a történetében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A 15 éves amerikai Dorothy állítja, az otthonukban található okoshűtőről posztolt a Twitterre, ám a jelek szerint ez mégsem ennyire egyértelmű.

Az elmúlt napokban a fél interentet körbejárta az a történet, amelynek főszereplője egy amerikai tinilány, a 15 éves Dorothy. A The Guardian által megírt sztori lényege, hogy a lánytól az édesanyja elvette az okostelefonját, mert főzés közben egy kisebb tűz ütött ki azért, mert a lány a készüléket nyomkodta.

Az igazi kálvária csak ezután kezdődött: Dorothy a tiltást kijátsszva először Nintendo DS-ről, majd Wii U-ról kezdett el posztolni a Twitterre.

Amikor már ezeket is elvették tőle, az otthonukban található LG okoshűtőt használta arra, hogy internetezhessen.

A fenti bejegyzése már 80 ezer kedvelésnél jár, és még az amerikai LG-képviselet is felfigyelt rá, akik a #FreeDorothy hashtaggel álltak be a lány mögé.

Csakhogy könnyen lehet, hogy az egész történet egy óriási kamu.

Bár a Twitteren megjelenik, hogy ki milyen eszközről posztol, egy Redditre felkerült bejegyzés szerint ezt nem nagy kunszt megpiszkálni, így gyakorlatilag olyan eszköz jelenhet meg a Twittere (mint forrás), amilyet csak akarunk – írja a Pop.

A történetet tovább árnyalja, hogy az LG szóvivője szerdán nyilatkozott a Buzzfeed Newsnak, ahol elmondta, az okoshűtőjükön nincs is ott a Twitter alkalmazása.

Dorothy eközben esküszik rá, hogy tényleg a hűtőről írt bejegyzést a Twitterre.

Ön szerint mi lehet az igazság?

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.