99%-ra vehetjük, hogy ilyen lesz a csütörtökön érkező Huawei Mate 30 Pro

99%-ra vehetjük, hogy ilyen lesz a csütörtökön érkező Huawei Mate 30 Pro

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Több korábbi pletykát is megerősít az a kép, melyen a Huawei Mate 30 Pro látható. Néhány kérdőjel azonban még így is maradt a telefonnal kapcsolatban.

Néhány nap van már csak hátra addig, hogy a Huawei végre leleplezze az idei évre szánt legerősebb okostelefonját, a Mate 30 Prót, illetve annak különböző változatait. A kínai cég szeptember 19-én tartja majd a bemutatót, a kínai közösségi oldalra, a Weibóra nemrég felkerült egy kép arról, hogy hogyan néz ki a vadonatúj csúcsmobil.

Bár elvileg egy fehér keretet tettek a mobilra, hogy ezzel rejtsék el a végső dizájnt, ez nem sikerült túl jól, ugyanis a mobil lényegi újdonságai így is láthatóak maradtak. Ezek szerint a tavalyinál szélesebb szenzorszigettel, valamint a készülék oldalára is "lefolyó" kijelzővel áll elő a kínai vállalat.

©

Az újdonság – amit az internet a vízesés után waterfall displaynek keresztelt el – a képek alapján azt jelenti, hogy közel 90 fokos szögben hajlik meg a kijelző oldala. A képernyő 6,6 vagy 6,7 colos lehet, 90 Hz-es frissítési gyakorisággal és QHD felbontással kerülhet piacra. A szenzorszigetbe a pletykák szerint egy új generációs arcfelismerő rendszer kerül, valamint három optika, amelyből az egyik valószínűleg a gépi látásnál is használt úgynevezett ToF-szenzor lehet.

Valamivel többet mutat a fotónál a telefonból az a videó, amit az eddig pletykák alapján készített el a Pricebaba. Ezen már a készülék hátoldalát is láthatjuk, amelynek közepén egy négyes kamera kapott helyet. Ebben két darab 40 megapixeles szenzor mellett egy 8 megapixeles telefotó lencse és egy 3D ToF-szenzor kap helyet – szólnak a kiszivárgott információk.

A mobil oldalán csupán egyetlen gomb, a ki-bekapcsoló gomb kapott helyet. A 3,5 mm-es jack aljzat szinte már természetes, hogy hiányzik.

Ha hihetünk a pletykáknak, akkor ez a konfiguráció 4500 mAh-s akkumulátorral érkezik majd, amit 55W-os gyorstöltővel lehet telepumpálni, a vezeték nélküli töltés pedig 25W-os lehet.

Ha szeretne elsőként értesülni a Huawei Mate 30 Pro jövő heti érkezéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.