Mobilokra is kiadják minden idők egyik legsikeresebb PC-játékát

Mobilokra is kiadják minden idők egyik legsikeresebb PC-játékát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A League of Legends, vagy röviden LoL éppen 10 éve kezdett hódításba. A fejlesztő most elérkezettnek látta az időt, hogy konzolra és mobilra is elkészítse a még mindig (tíz)milliók által kedvelt programot.

Ha videojátékosokat kérdeznénk meg róla, melyik játékba öltek nagyon sok időt, többen valószínűleg a League of Legends (LoL) nevű programot említenék. A 2009 óta futó, valós idejű stratégiai játék a e-sport-versenyek állandó szereplője, és 10 évvel a megjelenés után sem vesztett semmit a fényéből. A fejlesztő most elérkezettnek látta az időt, hogy mobilra és konzolra is kiadja a játékot.

A LoL telefonos változatát kicsit más néven, League of Legends: Wild Rift-ként kell majd keresni az alkalmazásboltokban – írja a Kotaku. Mivel kizárólag PC-kre elérhető játékról van szó, a fejlesztő nemcsak nevet változtat, a mechanikát is átdolgozza. Ez nem azt jelenti, hogy az élmény rosszabb lesz, sőt: a kiadó nagy hangsúlyt fektet rá, hogy telefonokon és konzolon is ugyanolyan jó legyen vele játszani.

A fejlesztés igen előrehaladott állapotban tart, és úgy tudni, hogy a hozzá tartozó kliensek alfa-, illetve bétaváltozatai (legalábbis mobilra) még idén elérhetővé válnak. Az Androidos felhasználók már előregisztrálhatnak rá. A teljes értékű játék valamikor jövőre jön ki, ha a tesztek során minden a fejlesztők elképzelése szerint alakul.

A fejlesztő a minimum követelményeket már meghatározta, ezek a következők szerint alakul: a futtatáshoz Android esetében 1 GB RAM-ra, a Qualcomm Snapdragon 410 processzorára és az Adreno 306 GPU-jára lesz szükség, az iOS-nél pedig már egy iPhone 5S-en is elfut a játék.

A készítők a nemrég debütált Teamfight Tactics játékmódot is megjelentik mobilra. Ehhez egy külön alkalmazásban lehet majd hozzáférni, de ez sem jelenik meg 2020-nál hamarabb.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások