Októberben megváltozik a Facebook, új fül alatt kell majd keresni a híreket

Októberben megváltozik a Facebook, új fül alatt kell majd keresni a híreket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Facebook komoly összeget fizet majd a kiadóknak, hogy a közösségi oldalon jelenjenek meg az általuk készített anyagok.

Augusztus elején szellőztette meg először a The Wall Street Journal azt az információt, amely szerint már az ősszel komoly változás jöhet a Facebookra. Arról van szó, hogy a közösségi oldal hírfolyamánál egy új fül tűnhet fel, ahová beemelnék az összes, a platformra posztolt hírt és újságcikket.

Az elképzelés az, hogy Zuckerbergék évente 3 millió dollárt – nagyjából 870 millió forintot – fizetnének ezért az egyes médiumoknak – minden bizonnyal egyenként – arra, hogy a Facebookon lehessen elolvasni a teljes cikkeket, amiket a felhasználóknak ingyen kínálnának.

A The Wall Street Journal legfrissebb információja szerint a Facebook dedikált hírfolyama hamarabb elindulhat, mint azt korábban gondoltuk. A lap szerint október végéig élesítik a dolgot.

A lap azt írja, a Facebook együttműködési megállapodást kötött többek között a News Corp kiadóval – amely a The Wall Street Jorunalt is kiadja –, de "kezet fogtak" a Buzzfeed News és a Washington Post vezetésével is.

A korábbi pletykák szerint a felhasználók komplett híreket, illetve kivonatokat olvashatnak, de a kiadók eldönthetik, hogy a teljes cikket megmutatják-e nekik a Facebookon, vagy csak a címet és egy pár sort, ami után a webfelületükre juthatnak az olvasók.

Ha nem szeretne lemaradni az indulásról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások