Androidos? Megkapta a telefonjára a Google Maps várva várt új funkcióját

Androidos? Megkapta a telefonjára a Google Maps várva várt új funkcióját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem árt időnként ránézni a Google Térképre, hogy frissült-e már, a Google ugyanis napokon belül minden androidos felhasználónak elhozza az inkognitó módot.

Május elején derült ki, hogy a Google fejlesztői a Google Térkép számára is elékszítik a Chrome böngőszőben már jól megszokott funkciót: az inkognitó módot. A döntést azzal indokolták, hogy ezzel szeretnék még jobban védeni a felhasználók privát szféráját, hogy ha például más is beleláthat a korábbi térképes keresésekbe, akkor ne kerüljön az illető kellemetlen helyzetbe.

Szeptember elején kiderült, már tesztelik az újdonságot, egy hónappal később pedig közölték, jól sikerültek a tesztek, így szép lassan elkezdik majd bekapcsolni a funkciót. Az Android Police most azt írja, az androdosok számára ez már meg is történt.

Bár egyelőre nem mindenki kapta meg az újdonságot, érdemes gyakran megnézni, megérkezett-e már a frissítés, mert az néhány napon belül egész biztosan ott landol majd a mobilon. Akinek már elérhetővé vált az újdonság, annak az applikáción belül a jobb felső sarokban található profilképre kell bökni, majd kiválasztani az inkognitó mód bekapcsolását. Pontosan úgy, ahogy azt a Google korábban egy GIF segítségével megmutatta:

Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy az inkognitó módban történő keresgélés még nem tilt le automatikusan minden követést. Bár a keresés nem jelenik meg a helyelőzményekben, a keresés nem jelenik meg a profilban és a szolgáltatás személyre szabásához sem használják azt fel, más alkalmazások vagy más Google-szolgáltatások követhetik a felhasználót.

Hogy az iPhone- és iPad-tulajdonosok mikor kapják majd meg az újdonságot, egyelőre nem tudni.

Ha legközelebb is értesülni szeretne a Google Maps új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.