Videó: Elképesztő manővert hajtott végre egy Boeing 727-es repülőgép, amikor nem tudott leszállni

Videó: Elképesztő manővert hajtott végre egy Boeing 727-es repülőgép, amikor nem tudott leszállni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A szomáliai főváros repülőterére érkező repülőgép pilótái az utolsó pillanatokban észlelték, hogy végzetes lehet befejezni a landolási procedúrát, mert az előzőleg leszállt gép még nem hagyta el a futópályát.

Szerencsére nagyon ritkán fordul elő olyan hiba – akár a légiforgalmi irányítók, akár a pilóták részéről, hogy az egyik repülőgép még a futópályán marad, mikor már a következő is érkezne oda. Ez történt Mogadishu repülőterén, amikor egy Boeing 727-es áruszállító gép pilótái egy nagyon veszélyes manőverrel oldották meg a helyzetet – írja az AIRportal repülésügyi szakoldal.

A személyzet az ilyenkor előírt átstartolás (a landolás megszakítása utáni újbóli emelkedés) helyett a tengerpart és a tenger felett egy nagyon alacsony magasságon, éles bedöntéssel, nagyon szűk, 360 fokos fordulót hajtott végre.

Az első videó belülnézetből, a pilótafülkéből mutatja a történéseket.

A következő videót egy repülésrajongó készítette, kívülről látható rajta az eset.

A veszélyes manőver után néhány perccel a repülőgép sikeresen leszállt az időközben felszabadult futópályára.

Nemrég egy utasszállító repülőgép utasai élhettek át nehéz pillanatokat, amikor nem sokkal a felszállás után meghibásodott egy Boeing 777-es egyik hajtóműve. Rázkódás, robbanásokról és nagy lángcsóvák láthatók az egyik utas által közzétett videón.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.