Ha nyelveket tanul, ezt töltse le a számítógépére

Ha nyelveket tanul, ezt töltse le a számítógépére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Például a nyelvtanulásban is segíthet az alábbi Chrome-bővítmény, ugyanis két különböző nyelvű feliratot jeleníthetünk meg vele egy YouTube- vagy egy Netflix-videón.

Aki szeret fordítást is kérni a feliratos YouTube-videóknál, és közben nyelvet is tanulna, akkor érdemes kipróbálnia a Two Captions for YouTube nevű Chrome-bővítményt. A fordításnál ugyanis eltűnik az eredeti felirat, viszont esetenként jó volna azt is látni. Épp ezt oldja meg az említett bővítmény. A két felirat ilyenkor ugyanis egymás alatt/felett jelenik meg, így remek alkalom nyílik a szavak összehasonlítására.

A bővítményt a Chrome-hoz fejlesztették, azonban más Chromium-alapú böngészőkkel is működik. A bővítmény letöltése és telepítése után megjelenik az ikonja a felső eszközsorban. Erre az ikonra kattintva tudjuk majd beállítani a másik nyelvet, de persze előbb a YouTube-videót kell megnyitni.

©

A videó ablakában balra megjelenő ikonos menüpontokkal „könyvjelzőzhetünk”, sőt még vágólapra is másolhatjuk az eredeti és a lefordított szöveget. Arra figyeljünk, hogy ha a videó nézése közben megmozdítjuk az egeret, akkor balra feltűnik a kis beállító ablak. Ez zavarhatja a videó nézését, viszont néhány másodperc után magától eltűnik.

©

A bővítmény ikonja alatt található Settings lehetőségnél testre szabhatjuk a szövegeket: megváltoztathatjuk például a szöveg színét és a feliratok közötti távolságot.

Ha máskor is értesülni szeretne hasznos új programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.