szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vége van, vége lett. Elérkezett az a nap, hogy a Microsoft a korábbi ígéreteinek (riogatásainak) megfelelően megszüntette a Windows 7 operációs rendszer támogatását. Viszont ezzel egyidejűleg érdekes ajánlata is van.

Január 14-én megszűnt a Windows 7 támogatása, aminek következtében rengeteg felhasználó gépe válhat kiszolgáltatottá a támadásoknak – a részletekről itt olvashat. Nem lehet azt mondani, hogy a Microsoft nem figyelmeztetett időben, sokan azonban elengedték a fülük mellett a redmondi óriás szavait. A következményekért ezután tehát magukra vessenek.

Úgy tűnik, a Microsoft azért nem engedné el őket teljesen, ugyanis egyfajta megoldási javaslata van számukra (és ezúttal nem a kiterjesztett védelemről van szó). A Microsoft azt ajánlja az érintetteknek (nagyjából 400 millió felhasználónak!), hogy a frissítés helyett inkább vásároljanak olyan új számítógépet maguknak, melyeken már gyárilag rajta van a Windows 10 Pro.

©

A Microsoft külön is megjegyzi, hogy azért nem ajánlott frissíteni a Windows 7-et futtató gépeket Windows 10-re, mivel bizonyos összetevők és illesztőprogramok nem fognak megfelelően működni.

Ez egyben figyelmeztetés is a most Windows 7-et használó embereknek: lehet, hogy gyorsan meg fogják bánni a frissítést.

[Még most is ingyen teheti fel a gépére a Windows 10-et – mutatjuk, hogyan]

A Windows 10 ugyan alapvető illesztőprogramokkal érkezik, tehát nagy esély van arra, hogy elinduljon a Windows, azonban nem lehet majd exkluzív hardvert vagy más funkciókat használni, például SD-kártyaolvasókat vagy ujjlenyomat-olvasókat. Ezeknél az alkatrészeknél ugyanis már nem adnak ki új meghajtókat a Windows 7-es gépekhez a gyártók.

Ha máskor is tudni szeretne a Windowst érintő újításokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!