Úgy tűnik, kiveszi a Windowsból a Vezérlőpultot a Microsoft

Úgy tűnik, kiveszi a Windowsból a Vezérlőpultot a Microsoft

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mivel a Gépházban (majdnem) minden beállítás elérhető, az ugyanerre jó Vezérlőpultnak nem sok haszna maradt.

A Windowsban fénykora óta megtalálható a rendszer alapbeállításait tartalmazó Vezérlőpult. A panel a Windows 10 megjelenésével sem tűnt el, ám ebbe a változatba már egy frissebb, de hasonló célt szolgáló felület is került: a Gépház. Bár kettejük működését gyakorlatilag semmi nem akadályozza, a Microsoft – arra utaló jelek szerint – mégis megválna a régebbitől.

Minderről Rafael Rivera fejlesztő írt, aki bizonyítékot is talált a Vezérlőpult ideiglenes eltüntetésére: az őszre tervezett nagy frissítőcsomag tesztváltozatában már elérhető egy beállítás, amellyel elrejthető a Vezérlőpult. A mostani kiadásokban nincs ilyen lehetőség, habár valószínűleg sokan így is a jobb/átláthatóbb Gépházat használják, ha átállítanának valamit.

A Vezérlőpult
©

Arra ugyanakkor nem sok esély mutatkozik, hogy a Microsoft rövid időn belül kivenné a rendszeréből a Vezérlőpultot. Már csak azért sem, mert a panel számos olyan beállítást tartalmaz, amelyeket még nem örökölt meg a Gépház. Ameddig erre nem kerül sor, a Vezérlőpult sem tűnik el teljesen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.