szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bevezeti a Zoom a kétfaktoros azonosítást, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá mások felhasználói fiókjához. A funkciót minden felhasználó számára elérhetővé teszik, de mindenkinek magának kell majd bekapcsolni.

A Zoomnál előfordult, hogy rengeteg felhasználó adatai kerültek illetéktelen kezekbe, de olyan is, hogy több ezer privát beszélgetés landolt a YouTube-on. A cég azóta elsődleges célként tűzte ki maga elé, hogy megerősítse a felhasználók védelmét, és szerencsére azt is belátták, hogy ezt minden felhasználó megérdemli.

A vállalat most azt közölte, bekapcsolja a kétfaktoros azonosítást.

©

Fontos, hogy a funkció lehetőségként érkezik meg, vagyis mindenkinek kézzel kell majd pöccintenie az erre szolgáló kapcsolót, ha szeretné, hogy nagyobb biztonságban legyen a fiókja. Miután működésbe lép, a Zoom a bejelentkezéskor egy egyszer használatos kódot fog kérni amit az ezt legeneráló appból – például a Google Hitelesítőből – szerezhetünk be, de kérhetjük azt is, hogy SMS-ben küldjék el nekünk, vagy épp egy automata hívás tájékoztasson róla.

[Nagyot néztek a Zoomnál, mennyi pénz ömlött a kasszába]

Ez jelentős mértékben növeli a felhasználók biztonságát, ahhoz ugyanis, hogy egy illetéktelen személy lépjen be a Zoom-fiókba, a felhasználó telefonjára is rá kell látni. Persze 100 százalékos védelmet ez sem nyújt, de drasztikusan csökkentheti az adatlopások számát.

Az új funkcióval a Zoom asztali böngészős változatában, a Zoom appban, valamint az asztali gépről futtatható verziójában is találkozhatunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zivatarokkal indul a hét

Zivatarokkal indul a hét

Folytatódó kormányválság Libanonban

Folytatódó kormányválság Libanonban

Nem kell karanténba vonulnia annak, aki a romániai választásokról jön vissza Magyarországra

Nem kell karanténba vonulnia annak, aki a romániai választásokról jön vissza Magyarországra