Bámulatosan tudja lecserélni az égboltot, a felhőket a Photoshop új funkciója – videó

Bámulatosan tudja lecserélni az égboltot, a felhőket a Photoshop új funkciója – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Adobe megvillantotta a Photoshopba érkező új funkciót, mellyel az égboltot és rajta a felhők szerkeszthetők gyorsan, kényelmesen.

Az Adobe az október második felében elrajtoló Adobe Max fejlesztői konferencia kedvcsinálójaként mutatta meg a Photoshop új "égboltszerkesztőjét". A működéséről egy videót is készített a cég, amelyből kiderül, hogyan kell majd használni a fejlesztést, no és a látványos eredmény is megtekinthető.

A videó alapján ha megvan, hogy melyik képet szeretnénk szerkeszteni, csak ki kell választanunk az Edit (Szerkesztés) menübe bekerülő Sky Replacement menüpontot, majd kiválasztani, hogy milyen felhőt/felhőket szeretnénk megjeleníteni a képen. A mesterséges intelligencia ezek után úgy illeszti össze az elemeket, hogy első ránézésre nagyon nehéz megmondani, hogy a valóságot látjuk, vagy egy manipulált felvételt. Már csak azért is, mert a háttér változásával az algoritmus az előtér színén és fényein is változtat.

Alapértelmezés szerint több felhő közül is választhatunk, ezeket pedig tetszés szerint szerkeszthetjük: csak egy részét tesszük rá a képre, esetleg belenagyítunk vagy állítunk a színmélységen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.