Vége a mobilon olvasós rémálomnak, hasznos újítás érkezett a PDF-ekhez

Vége a mobilon olvasós rémálomnak, hasznos újítás érkezett a PDF-ekhez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány miatt megnőtt a távolról dolgozók aránya – őket szem előtt tartva kerül az Adobe népszerű PDF-olvasó szoftverébe a Liquid Mode, ami egy régóta létező problémára kínál megoldást.

Mobilon még mindig nem az igazi PDF-fájlokat olvasni, általában vagy túl kicsi a betű, vagy ha belenagyítunk, akkor kilóg a szöveg a képernyőből, és jobbra-balra kell tekerni az ujjunkkal ahhoz, hogy el tudjunk olvasni egy sort.

Ezt a kényelmetlenséget szüntetné most meg az Adobe egy új funkcióval, amit az Adobe Acrobat Reader nevű, androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető alkalmazásába tett bele. A Liquid Mode lényege, hogy a cég által fejlesztett mesterséges intelligencia, az Adobe Sensei segítségével a szoftver olyan formára konvertálja a szöveget, hogy azt kényelmesebben lehessen olvasni.

Ehhez nem kell mást tenni, mint az alkalmazásban megnyitni a kívánt dokumentumot, majd a kijelző tetején rábökni a csepp alakú ikonra. Ezután – attól függően, hogy milyen hosszú PDF-ről van szó – néhány másodpercet várni kell, és már fogyasztható is a tartalom.

Az Adobe szerint nagyon is szükség volt már egy ilyen fejlesztésre. A cég által ismertetett adatok szerint az amerikaiak 45 százaléka vagy hagyta már félbe PDF olvasását annak kényelmetlensége miatt, vagy meg sem próbálkozott vele a mobilon, miközben 72 százalékuk úgy nyilatkozott, olvasnának a kis kijelzőn is, ha normálisan jelenne meg a szöveg.

Bár a Liquid Mode elvileg már elérhető, az androidos Adobe Acrobat Readerben egyelőre nem találkoztunk vele. A kövekező órákban, napokban érdemes lesz figyelni a frissítéseket.

A cég jelezte, az asztali számítógépekre elérhető verzióba, valamint a böngészőkbe is beépítik majd a megoldást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások