5+1 hasznos érdekesség a PlayStation 5-ről

5+1 hasznos érdekesség a PlayStation 5-ről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sony hosszan fejtegette a PlayStation 5-tel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Ezekből szemezgettünk.

Több régióban már kapható a PlayStation 5, de az európai felhasználóknak egy kicsit még várnia rá: felénk november 19-től lesz megvásárolható az új játékkonzol. A Sony egy hosszabb blogbejegyzésben igyekezett összefoglalni a masinával kapcsolatos fontosabb tudnivalókat, melyek közül kiválogattuk a legfontosabb tudnivalókat.

1. A gyártó közlése szerint a PS5-ös játékok régiófüggetlen (region free) szoftverek lesznek, ami azt jelenti, hogy ha egy kiadó csak Japánban tervezi forgalomba hozni játékát, azt attól még az európai és amerikai felhasználók is kipróbálhatják majd. (Aki régóta játszik, az tudja, ez nem feltétlenül van mindig így.)

2. A PlayStation 5 támogatja a Sony házon belül működő, előfizetéses játékszolgáltatását, a PlayStation Nowt. Ennek lényege, hogy a felhasználó egy bizonyos havidíj ellenében egy, a Sony által összeállított játékkatalógushoz kap hozzáférést. A válogatásban főleg régebbi, de annál értékesebb alkotások szerepelnek. A cél, hogy az új konzolon is futtathatók legyenek az előző gépekre megjelent programok.

3. A Sony szerint a PS5-ös játékosok a továbbiakban is együtt játszhatnak majd azokkal az ismerőseikkel, akiknek “csak” PS4-ük van. A platformok közti átjárhatóságon a későbbiekben sem fognak változtatni.

4. A japán gyártó közölte azt is, hogy a havonta új játékokkal bővülő PlayStation Plus a továbbiakban is megmarad, sőt a felhasználók később is két játékot kapnak majd a pénzükért. Miközben azon is elkezdenek dolgozni, hogy a felhozatal minden hónapban tartalmazzon egy PS5-ös munkacímet is.

5. A Sony tisztázta azt is, hogy a PlayStation 5 nem támogatja az 1440p-s felbontást, ami főleg azokat érintheti kellemetlenül, akik ilyen típusú monitoron terveznek játszani. A HD, 4K vagy 8K-s kijelzőkkel nem lesz gond, ezeket gond nélkül viszi a gép.

+1: A Sony közlése szerint a PS4-es játékkollekció nagyobb része zökkenőmentesen elindul majd az új konzolon is, sőt, bizonyos címek esetében még jobb is lesz az élmény. Ez elsősorban az erősebb hardvernek köszönhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.