szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vakcinaregisztrációról és nemzeti konzultációról szóló honlap is érintett.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Orbán Viktor konzultációval kapcsolatos pénteki bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen – közölte Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt írta, hogy a támadás érinti az oltási regisztrációs oldalt – ahol a nemzeti konzultációt is ki lehet tölteni –, valamint a kormany.hu portált is.

Tájékoztatása szerint a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. munkatársai megtették a szükséges informatikai lépéseket, emiatt az érintett oldalakat átmenetileg egyes helyekről korlátozottan lehetett elérni.

A NISZ szakemberei dolgoznak a támadásokhoz tartozó IP-címek beazonosításán, és a gyors vizsgálatok lefolytatása után haladéktalanul büntetőfeljelentést tesznek – írta Dömötör.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kedden azt is közölte, hogy ismeretlen személyek hamis konzultációs oldalt hoztak létre https://nemzetikonzultacio.online/ néven, mely azt a látszatot keltette, hogy ez lenne a hivatalos kormányzati konzultációs oldal. A közleményben azt írták, hogy csalás és személyes adattal való visszaélés miatt büntetőfeljelentést tettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó

Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó

Már háromdimenziós képen is látni, hol szállt le a Marsra a Perseverance

Már háromdimenziós képen is látni, hol szállt le a Marsra a Perseverance

Győzött a a Manchester City, előnyben a Real Madrid

Győzött a a Manchester City, előnyben a Real Madrid