szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelenlegi állás szerint és a korábbiaktól eltérően „csak” május 15-én lépnek életbe a WhatsApp új, sokak által vitatott irányelvei. Kérdés, mi lesz azzal, aki nem fogadja el ezeket.

Óriási felháborodás kísérte a hírt, hogy a WhatsAppot immár tulajdonló Facebook – korábbi ígéretei ellenére – nem hagyja meg a csevegőszolgáltatás önállóságát, mármint olyan értelemben, hogy hozzá fog férni a felhasználók adataihoz. Először február 8-tól lépett volna ez életbe, azonban akkora volt a tiltakozás (sokan inkább átmentek más szolgáltatásokhoz), hogy május közepére tolták el ezt a dátumot. Időközben a csevegőszolgáltatás is próbálta megnyugtatni ügyfeleit.

Az említett dátumig még jó pár nap hátra van, azonban az óra ketyeg, és az idő azért gyorsan múlik. Ezzel párhuzamosan a WhatsApp is egyre több részletet oszt meg azzal kapcsolatban, hogy mi történik, ha egy felhasználó nem fogadja el az új feltételeket. Sajnos rossz hírrel kell szolgálnunk ez ügyben: bár állítólag egyetlen fiókot sem törölnek, azonban a WhatsApp teljes funkcionalitása nem lesz elérhető, egészen addig, amíg el nem fogadja valaki a megváltozott feltételeket. „Rövid ideig képes lesz fogadni hívásokat és értesítéseket, azonban nem tud üzeneteket olvasni vagy küldeni az alkalmazásból” – magyarázza a WhatsApp.

A szolgáltatás azt is javasolja, hogy ha valaki továbbra sem ért egyet az új adatvédelmi irányelvekkel, és nem akarja elfogadni május 15-ig vagy ezen dátum után, akkor minél előbb exportálja a csevegési előzményeit. Egyébként akkor sincs gond, ha valaki május 15. után meggondolná magát. A frissített irányelvet ugyanis bármikor elfogadhatja, és ezután bármiféle korlátozás nélkül használhatja a WhatsAppot. Kérdés persze, hogy május 15-ig még hányan fognak átnyergelni más csevegőszolgáltatásokra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Limitált kiadású és elektromos ez a retró Fiat Panda 4x4

Limitált kiadású és elektromos ez a retró Fiat Panda 4x4