Adj annyi kávét, amennyit csak akarnak – 20 dolog, amit minden menedzsernek tudnia kell

Adj annyi kávét, amennyit csak akarnak – 20 dolog, amit minden menedzsernek tudnia kell

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az üzlet soha nem marad sokáig egy helyben, a változás állandó és elkerülhetetlen, és mindig meg kell vizsgálni minden egyes lépést. Kitalálni és újra kitalálni, soha nem hagyhatod abba, ha nem sikerült, ismételj. Egy cégvezetőnek is első a család, az alkalmazottak pedig a cég jelenét és jövőjét jelentik, ezért ösztönözni és támogatni kell őket. Jótanácsok egy cégvezetőtől menedzsereknek.

Matt Certo húsz éve alapította a Findsome & Winmore marketinges céget. A most 39 éves vezérigazgató azóta jó néhány leckét megtanult, a Business Insiderben jelent meg az a 20 legfontosabb dolog, amit szerinte minden vezetőnek érdemes tudnia. 

©

1. Első a család. „Egyedül nem tudod megcsinálni! Nem győzök hálás lenni a támogatásuknak, ugyanakkor fontos, hogy én ugyanúgy segítsem családtagjaim terveit, életét, ahogyan ők az enyémet.”

2. Valakinek esélyt kell adnia neked „Minden vállalkozónak kell lennie egy olyan vevőjének, aki már akkor esélyt adott neki, amikor még meg sem érdemelte. A mai napig hálás vagyok ezeknek az embereknek.”

3. Szükséged van egy jó mentorra.

4. Nincs semmid vásárlók, ügyfelek, olvasók, rajongók nélkül. „Az ügyfelek hajtanak és motiválnak minket, hogy még jobban csináljuk.”

5. Fejleszd a kitartásodat. „Csinálj bármit, késznek kell lenned, hogy sokáig tart majd, és próbálkoznod kell akkor is, ha dolgok nem mennek a maguk útján.”

6. A kulcs az optimizmus. „Mindig lesznek nehéz idők, sötét viharfelhők, egy működő üzlet nem mehet optimizmus nélkül.”

7. Nélkülözhetetlen egy nagyszerű csapat. „Egy vállalat csak annyira jó, mint a benne dolgozó emberek.”

8. A cégkultúra fontosabb, mint gondolnád „Régen azt gondoltam, hogy a cégkultúra csak egy divatos hívószó. Ma már tudom, hogy tudnunk kell, milyen modellt akarunk felépíteni és követni, milyen értékeket akarunk megörökíteni.”

9. Ha munkaerőt keresel, a jellem a legfontosabb „Nincs károsabb a tehetséges, de együttműködni képtelen dolgozónál.”

10.  Egy erős vezető csapat – ez a te legfontosabb kihívásod. „Egyedül nem tudod csinálni, a jó vezetők segítenek a döntéseidben, és nagy terhet vesznek le a válladról.”

11.  Légy felelős társadalmi szereplőként. „A cég olyan a közösségnek, mint egy állampolgár, éppen ezért önkéntes munka vagy szponzorálás révén ugyanúgy segítenie kell a közösséget, mint az egyéneknek.”

12.  Szükséged van hősökre és példaképre. "Rengeteg olyan embert ismerünk, akivel soha nem találkoztunk, mégis nagy hatással volt életünkre. Szükség van az ilyen példaképekre, akik olyan hatással voltak a történelemre, mint amilyen hatással te akarsz lenni a vállalkozásodra.”

13.  Utazz – nézz körül „Légy nyitott, inspirálódj! És amikor hazajössz, új ötletekkel és megújult szellemmel dolgozhatsz.”

14.  Muszáj akarnod versenyezni. „Az üzlet egy csata, és a verseny mindig ott lappang körülötted, de nem szabad félned tőle. Minden veszteség egy lehetőség a javításra, és minden győzelem megerősít abban, hogy jól úton jársz.”

15.  Ápold a jó kapcsolatokat. „Az üzlet nem más, mint kapcsolatok gyűjteménye. Jó és rossz időkben mindig ápolnod kell a kapcsolataid, ez a legjobb befektetésed.”

16.  Soha ne hagyd abba a tanulást.

17.  Keress valamit, amiben hiszel. „A hitem vezet engem, megerősített engem és végül tovább vitt, mint ahová egyedül bármikor is jutottam volna.”

18.  Állj össze a nagy gyártókkal, partnerekkel. „ A falakon kívül is szükséged van egy olyan csapatra, akik segítik a vállalkozásod.”

19.  Csináld meg a legjobb munkahelyet. „A dolgozóid a jelened és a jövőd. Segíts nekik, támogasd őket, köszönd meg nekik a munkájukat, ösztönözd és edzed őket, és adj annyi kávét, amennyit csak akarnak.”

20.  Öblítsd le és ismételj. „Az üzlet soha nem marad sokáig egy helyben, a változás állandó és elkerülhetetlen, és mindig meg kell vizsgálni minden egyes lépést. Kitalálni és újra kitalálni, soha nem hagyhatod abba, ha nem sikerült, ismételj.”

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!