Még csak 12, de már előadásokat tart üzleti sikereiről

Még csak 12, de már előadásokat tart üzleti sikereiről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A legtöbb tizenkét éves a matekleckéjével és az iskolai beilleszkedéssel van elfoglalva, ahogy Henry Patterson is, csak ő mindemellett egy online bizniszt igazgat.

Henry kilencévesen kezdte online üzletét, először cukrokat árult, majd a saját maga által írt könyv karaktereivel díszített ajándéktárgyakat és lakásdekor kiegészítőket. A vállalkozói hajlamot valószínűleg édesanyjától örökölte, aki szintén elég korán kezdte az ipart: nyolcévesen már kutyasétáltatásban utazott. Ez a mentalitás hamar átragadt Henryre, aki 5 évesen a szomszéd eladó lótrágyáját tervezte kisebb csomagokban továbbadni.

Miközben az iskolában nehezen illeszkedett be és dadogni kezdett, egyre többet foglalkozott az üzlettel. Mint mondja, a dadogást az iskolai feladatok és rögbiedzések miatti aggodalom váltotta ki, de miután magántanulóvá vált, a beszédhibája is javult, sőt vette a bátorságot, és konferenciák vendégeként adott elő.

A Not Before Tea néven futó online vállalkozása éves szinten 65 ezer fontos – közel 25 millió forintos – forgalmat bonyolít, és a Virgin-vezér, Richard Bransontól kap szakmai tanácsokat. „Az új, csecsemőket célzó üzletág most elég jól teljesít, úgyhogy valószínűleg az idén főként erre a területre fókuszálunk” – mondta a BBC üzlet felől érdeklődő riporterének a 12 éves vállalkozó. Az online áruházában 80 termék érhető el, amik többségét viszonteladóknál is lehet kapni, például Olaszországban is. Henry édesanyja ugyanakkor igyekszik az iskolai teljesítést is szem előtt tartani, így az ifjú bizniszmen csak akkor foglalkozhat az üzlettel, ha lépést tart a tananyaggal is.

Tizenegy éves kislány tört be az amerikai üdítőpiacra

Egy texasi kislány leszerződött az amerikai Whole Foods üzletlánccal, hogy limonádéját 4 állam 55 üzletében forgalmazzák.

Hozzászólások