szerző:
- esel -
Tetszett a cikk?

Nem véletlenül várjuk el Önöktől ennek az egyszerű tesztnek a kitöltését. Nemzetpolitikai alapkőletétel következik.

Tisztelt köztisztviselő, ill. közigazgatásban dolgozó,

mint bizonyára tudja, ezt a tesztet most azért kell kitöltenie, mert a nemzetpolitika, nemzettudat az Önök képzésének alapkövévé válik, és erről vizsgázniuk is kell. Nem véletlenül várjuk el Önöktől ennek az egyszerű tesztnek a kitöltését, hiszen "a politikai nyitáshoz az államigazgatásban is szükséges a gondolkodásmód megváltozása", és mi a Nemzeti Gondolkodásmód-megváltoztató Tábor bevezetése helyett – egyelőre – inkább ezt a megoldást preferáljuk.

Mi komolyan vesszük azt, amit Csurka István "magyarságteljesítménynek" nevezett. Arra kérjük tehát, hogy az alábbi kérdésekre minél gyorsabban, spontán válaszoljon, segédeszközt ne használjon, a mobiltelefonját kapcsolja ki. Ha Ön nem megy át ezen a vizsgán, semmi gond, addig ismételjük meg, amíg a nemzetpolitika nem válik tudásának alapkövévé.

- Mikor volt a mohácsi vész?

- Sorolja fel mind a három "tipikusan magyar" tulajdonságot!

- Melyik ismert, volt Edda-énekes popzenészünk írta Bayer Zsolt születésnapi dalát?

- Mikor volt a muhi csata?

- Ha egy Békemenet szellemi hatósugara kb. 25 kilométer, akkor hány Békemenetet kell országszerte indítani ahhoz, hogy az egész nemzet egységesen kiálljon a rezsicsökkentés mellett?

- Melyik a kedvenc Kerényi Imre-féle, alkotmány témájú festménye? (Esszé-feladat, ne írjon többet 20-25 oldalnál)

- "A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez" – olvashatjuk a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában. Mit jelent a fülkeforradalom? Mi a sikeres? Mi az az életerő? Pontosan mit csinált Ön 2010 tavaszán, reggel 10h és este 19h között?

- Melyik évben verték le az oroszok és a Habsburgok az 1956-os forradalmunkat? (Vigyázat, beugratós kérdés: 1956-ban már szovjetek voltak, nem oroszok)

- Ki a kedvenc magyar költője, festője, bérszámfejtője, banki alkalmazottja, gasztro-bloggere?

- Ki legyen a Nemzeti Színház igazgatója, ha Vidnyánszky Attiláról véletlenül kiderülne, hogy meleg és liberális?

- Az Ön számára mit jelent az "Itt élned, halnod kell" erkölcsi parancsa? Vett-e már pl. csak oda fapados repjegyet Londonba? Ha igen, mi húzta haza? Mi az, amit csak és kizárólag az óhaza adhat meg az embernek? Miért van az, hogy ha valaki nem itthon él, később a pokol örök tüze fogja égetni, az özvegyének pedig soha nem lesz szerencséje a Kenón?

- Ki dönti el, ki számít magyarnak, mármint a Nemzeti Együttműködés Kormányán kívül?

- Mennyi ideig vett részt Ön a székely menetelésen? (Ha Ön nem vett részt, most tegye le a tollat: a jövő évi menet után ismételheti meg vizsgánkat.)

- Hány autentikus magyar népdalt tud a gyermekének elénekelni? Ebből mennyi az, amennyit a Házibuli Attilával c. műsorból vett át?

- "Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította annak közös értékeit" – írja alaptörvényünk. Indokolja meg, hogy viszont ma miért szükséges szabadságharcot folytatnunk Európa ellen!

- Írja le röviden a rovásírás történetét, és tegyen néhány praktikus javaslatot mai használatára!

- Mit ért Bogár László professzor a következő fogalmakon: háttérhatalom, globalo-böllérek, világ-SZDSZ, globális pénzszivattyú?

- Mikor volt a mohácsi vész? (Ellenőrző kérdés, ne nézzen fel.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

Kiirtottuk a nagyobb állatokat – így fejlődhetett ki az emberi agy

Kiirtottuk a nagyobb állatokat – így fejlődhetett ki az emberi agy

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság