szerző:
- esel -
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs, nem létezhet olyan NER-világ, amelyben egy kiemelt pozíciójú futóbolondegy ilyen projektet, de akárcsak egy ilyen levelet miniszterelnök úrral nem egyeztetve közzétehetne.

Megtartotta tehát első, szerkesztőséginek mondható értekezletét a Magyar Krónika című projekt reménybeli stábja adekvát helyszínén, a Bencsik-féle Demokrata székházában, de Kerényi Imrének nem volt jó napja. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem így képzelte ezt a napot: hülye balos tüntetőkkel, cinikus újságírókkal, kritizálva kibeszélő meghívottakkal, de főleg őt leszúró sorvezetővel (civilben: egyszerű miniszterelnök), aki szinte minden lényeges kérdésben, a stáb teljes nyilvánossága előtt ellentmondott neki.

Pedig nem nehéz észrevenni: ez a röhejes kinyílott-a-pitypang-megírom ügy nem Kerényi Imre privát botránya. Az "örömet hirdető", "a jót kereső", a "centrális politikai erőtér építő embereiről" szóló, "eszméinket hirdető" havilap a Centrális Politikai Erőember elvárása volt.

Megvolt az elhíresült invitáló levél két kezdő mondata? "Tudatom, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Magyar Krónika címmel új havi folyóirat indítását szorgalmazza, melynek megalkotásában – mint szerző – személyesen maga is közreműködne. Miniszterelnök úrral egyeztetve tisztelettel felkérem, hogy e szellemi vállalkozásban – mint szerző – írásaival Ön is vegyen részt." Miniszterelnök úr szorgalmazására, miniszterelnök úrral egyeztetve. Nincs, nem létezhet olyan NER-világ, amelyben egy kiemelt pozíciójú futóbolondegy ilyen projektet, de akárcsak  - mint szerző - egy ilyen levelet miniszterelnök úrral nem egyeztetve közzétehetne.

Hogy mi is volt lapteremtő Orbán úr baja a levéllel, azt leginkább a szokatlanul kritikus, sőt, tudósítások szerint egyenesen gúnyos Kondor Katalintól tudjuk: a levél "szerencsétlenül volt megfogalmazva", rossz az időzítés, még az sem "egyértelmű, hogy jó ötlet print lapot indítani. Lehet, hogy okosabb lenne az online megjelenés", szóval "a dolog még sehogy nem áll, a karaktere sem alakult ki, így biztosan nem lehet belevágni." Kerényi pedig csak "ült, mint szerafin a fűben."

Mikor fogják ezek végre megtanulni, a hogy a legszervilisebbjét alázzák meg mindig a legjobban? Itt van pl. Baán László, aki szerint "zseniális marketingfogás volt Kerényi levele, mert az biztos, hogy most már mindenki odafigyel a lapra." Vagy vegyük Pröhle Gergely helyes államtitkárt: "Az újságíróknak elmondta, hogy ő külpolitikáról szokott írni, a lapba is ezt tervezi. Szerinte Kerényi levele stílus kérdése." Stílus kérdése? Ez pont olyan, mint az azért-nem-megyek-el-Kerényi-meghívására-mert-annyi dolgom-van típusú elkenése a szerafinnak.

Ez idáig csak röhejes, de a lap finanszírozása már nagyon is komoly kérdés. A lapot a Polgári Magyarországért Alapítvány adná ki (kuratóriumi elnök: távol lévő Balog Zoltán miniszter úr), ám a mítingen Orbán úr egyértelműen jelezte: nem közpénzt kéne feccölni a lapba (nem szó szerinti közlés). Beszámolók szerint tehát "közpénzt nem használnak fel a laphoz, de az alakuló ülés résztvevői nem tudták meg, milyen magánbefektetők finanszírozhatják a Magyar Krónikát."

Magánbefektetők? A Centrális Erőtér Központi Folyóiratának kiadásában? Akkor miért is dőlt el még októberben, hogy Kerényi 2013-ra 336,9 millió forintot, 2014-re pedig plusz 281,1 millió forintot kap egy országos terjesztésű új havilap beindítására, a Nemzeti Könyvtárhoz sorolt művek megjelentetére és a fideszes alaptörvényt gyerekeknek propagáló "zsebfüzetekre"? Hogy is van ez? És lesz-e ezek után egyáltalán Magyar Krónika? Magyar jövő? Magyar feltámadás? Nyíló pitypang?

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Újra tüntetni fognak az Akadémia szabadságáért

Újra tüntetni fognak az Akadémia szabadságáért

"Szakítani kell a dobd el kultúrával!" – Kire utalt Áder János?

"Szakítani kell a dobd el kultúrával!" – Kire utalt Áder János?

Óriási meteorrobbanás nyomaira bukkant a NASA

Óriási meteorrobbanás nyomaira bukkant a NASA

Megható: új-zélandi diákok a maorik rituális táncát mutatják be a mészárlás két áldozatáért

Megható: új-zélandi diákok a maorik rituális táncát mutatják be a mészárlás két áldozatáért

Jogsija nem volt, de azért lopott autóval ment a helyi gyógyszertárba

Jogsija nem volt, de azért lopott autóval ment a helyi gyógyszertárba

Megszűnt a magyar netszolgáltató, az Externet

Megszűnt a magyar netszolgáltató, az Externet