Mégegyet Rezső szakértő lesz

Mégegyet Rezső szakértő lesz

Utolsó frissítés:

Konok Péter Szerző:

Konok Péter
Konok Péter
Tetszett a cikk?

Tudja jól, hogy mi a rezsi, s költséghatékonyabb, mint Rózsa.

Megindult a pedagógusok Nagy Portfólió Harca; akinek eddig kétségei voltak, most megnyugodhat: Magyarországon nem lehet pedagógus az, aki nem tud akár álmából felkeltve is megírni egy százakárhány oldalas, amúgy teljesen felesleges szöveget.

Persze megvannak már a revizorok is, akik jó pénzért és a hatalom érzéséért majd minősítik a tanárokat, korábbi kollégáikat, és döntenek arról, hogy kaphatnak-e magasabb besorolást, netán ki kell-e rúgni őket, mert a kétszerkettő józanságának tanítása közben elfeledkeznek róla, hogy a Nemzeti Egyetértés rendszerében az akár öt is lehet, vagy kettő, de bármennyi legyen is, az eredményben negatívként kell szerepelnie az elmúltnyolcnak. Ezeket a revizorokat "szakértőknek" nevezik, hiszen szakmájuk szerint ők azok, akik értik és közvetítik az egyetértés nemzeti kritériumrendszerét.

Erre a feladatra itt a kocsmából a Mégegyet Rezső lenne a legalkalmasabb, ő ilyen precíz ember, egyszerűen mindenhez ért, és a válaszai is kellőképpen, már-már ráolvasásszerűen egyszerűek: "No, ez úgy van, de előbb igyunk mégegyet...". Márpedig az egyszerűség minden politikai kommunikáció alapja. „– Mi az Önök programja? – Rezsicsökkentés!!!! – Mit szólnak a felvetődő környezetvédelmi problémákhoz, a hajléktalansághoz, a női kvótához, a külpolitikai fejleményekhez és a magfizika legújabb eredményeihez? – Rezsicsökkentés!!!!!” Ezt a Rezső is tudná. Ha a Rezsi kevesebb, több jut a Rezsőnek, aki már régóta az időt is csak felesekben méri.

Arról már nem is beszélve, hogy Rezső meglehetősen költséghatékonyan üzemel; neki csak egy mája van, egy nagy, elzsírosodott, jó ideje már meglehetős vonakodással működő szerv, amely mindazonáltal láthatóan bármilyen alapanyagból képes állandó, kedélyes bódulatot lepárolni. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének rengeteg mája, gyomra, zsebe és dacosan legörbülő pengeszája van, üzenetei mégis Rezsőéhez hasonlóan picit egysíkúak, mintegy a fegyelmezés, az engedelmesség és a tekintélytisztelet tematikái köré csoportosulnak; míg azonban Rezső, afféle biológiai spektákulumként mindenféle kemikáliát képes alkoholként hasznosítani (ha ugyanezt benzinnel is tudná, a Tarlós mobilgát helyett ilyen Dubai-szintű mesterséges kempingszigeteket építhetne a Dunára), addig a Nemzeti Rendszerértés Egylete a legszebb gondolatokból is képes szart kinyerni, a szarból pedig – cáfolva a régi, gonosz ballibsi mondást – egész várkastélyokat emel, majd remek kampányokkal igyekszik minket meggyőzni róla, hogy szarvárai lakájos és lakályos, nett kis Hazává állnak össze, nem csak egy összedisznózott mocsárrá, ahogy avatatlan és megtévesztett szemeink látni vélik. Ha pedig, gondolja Rózsa és az őt torzóvá nyeső rózsakertészek, a gyerekek orrát elég korán a szarba veretik a megfélemlített és gondosan szelektált, portfóliókba cikkelyezett pedagógusokkal, akkor azt a szart ők már virtigli ambróziának fogják érezni. Ha a jobb sorsra érdemes tanár (a Református Pedagógiai Intézet útmutatójában szereplő „dr. Teljes Pedagógus”, anyja neve „ifj. Minta Anyuka” – kíváncsi lennék, hogy ki lehetett vajon id. Minta Anyuka, talán dr. Teljes nagypapája…?) megbirkózik a rá teljesen feleslegesen kirótt aktakukacoskodással, akkor a NER kirendelt pedagógiai komisszárjai majd eldöntik, hogy milyen esélyekkel indulhat a magyar közoktatás stadionjának füves és salakos pedagógiai életpályáin. Vagyis a rezsim szemmel látatóan úgy gondolja, hogy a NER-emlőkre kényszerített tanárok és diákok óhatatlanul, kikerülhetetlenül rendes, snájdig NER-alattvalókká idomulnak. 

Hát én nem is tudom – az autoriter rendszerek régi tévedése ez. Pedig a Rezsőt sem ócska gumicsizmából, cukorból és aromából hamisított szilvapálinkával itatták kiskorában. A saját erejéből lett alkoholista. És még mindig inkább száz, alapvetően jóindulatú Rezső, mint egyetlen ilyen Rózsa.

Kövesse a Nyüzsi oldalát a Facebookon!

Hozzászólások