szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Pista nem szégyelli magát semmiért. Azért sem, amikor nyugati béreket ígér.

 

Szávay István szórólapját olvasgatom, a jobbikos jelölt már a címlapon elszámoltatást követel, amibe aligha érti bele az ELTE BTK HÖK ügyeinek precíz elszámolását. Szávay István volt ugyanis a Pista a Pistának jó lesz kezdetű slágerből. De ennek már elült a szele, aminek ékes bizonyítéka, hogy Pista itt szórólapozik az elszámoltatással, és nem kell félnie, hogy fejére szakad valami plafon.

A kiadvány legfigyelemreméltóbb alkotóeleme a Vona Gáborról készült fotó, amely a pártelnököt egy láthatatlan üvegajtóra felkenődve ábrázolja, Szávay jelöltet viszont rendkívül gyanús autónepperként, de mondjuk ő bizonyára eleve nem a becsületes arcával szeretne kaszálni.

A röviden felsorolt programpontok közül pedig ismét kiugrik ugyanaz, ami a JESZ-MDF röplapján is szerepelt: ezek a pártok valamiért azt gondolják, hogy ha egyszer hatalomra kerülnek, akkor ott lesz egy kurbli, amivel be lehet állítani a béreket.

"Kötelezni fogjuk a kereskedelmi és szolgáltató multikat, hogy a magyar embereket legalább a nyugati bérek 80 százalékáért alkalmazzák."

Tehát először is megnézzük az interneten, mennyi is a nyugati bér egy áruházi pénztárosnak. Esetleg azt fogjuk találni, hogy egyre több az önkiszolgáló pénztár, de azzal nem foglalkozunk egyelőre. Hanem utána elmegyünk szirénázva a Tescóba, és verjük az asztalt, hogy fizessenek annyit a magyaroknak is.

Ezután jönnek a vicces jelenetek. Mondjuk azt mondja a Tesco, hogy nem lesz egy pénztáros sem, csak automaták. Vagy azt mondja, hogy oké, de akkor fel fog menni a kenyér ára. Esetleg, ha nagyon sokat szívatják, akkor elhúz innen, és ekkor megállhatunk egy kis ünneplésre, győztünk.

A piacot pedig átveszi, hm, ki is vehetné át... például a CBA! És mit fog csinálni? Vajon nyugati béreket ad az alkalmazottainak? Dehogy ad, hiszen nem nyugati multi ő, hanem echte magyar. Őrá nem vonatkozik a szabály.

A Pistáknak azért dob valamit majd hálából. Annyit nem, mint egy nyugati képviselőnek szokás ekkora piacszerzésért, viszont cserébe félni se kell semmitől.

Köszönjük, Pista és Gábor. Hamarosan összeszámoljuk, hány hülye van, aki ezt megeszi. Majd értesítjük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!