szerző:
Gomperz Tamás
Tetszett a cikk?

A bíróság két dolgot üldöz elszántan: a rasszizmust és a cigányokat.

A Kurucinfó most tényleg túl messzire ment.

A cigányság a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit semmibe vevő csoportja, melynek tagjai a munkakerülő életforma, valamint a magántulajdont és az együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői – írja valamelyik radikális polgártárs.

Elég undorító szöveg, persze a szélsőjobbos szubkultúrában régóta alapkövetelmény, hogy a rasszista tartalmakat kitakarás nélkül lehessen élvezni, cigány egyenlő munkakerülő életforma és lopás, nem kell a mondanivalót virágnyelvbe csomagolni, mehet az direktben, ahogy itt is. A közönség erre élvez.

„Nem elhallgatható tény viszont a cigány származásúaknak az elkövetői körben való viszonylag magas aránya. Ebből adódóan bár a cigányok és a bűnelkövetők köre nem azonos, ... az átfedések alapot adnak az anomáliák »cigánybűnözésként« való megfogalmazására” –  vonja le nem meglepő következtetését a szerző, alapot adva arra, hogy fajgyűlölő seggfejnek tartsa őt bárki, aki nem veszi semmibe az olyan hagyományos értékeket, mint a szabadság, az egyenlőség és a testvériség.

Még az a szerencsére, hogy a náci honlapok munkásaival szemben az államélet és az igazságszolgáltatás szereplői a keresztény-humanista erkölcsi felfogás követői – mondanánk vidáman, ha az idézet mondatok a Kurucinfón jelentek volna meg, és nem a Gyulai Törvényszék bírájának indoklásában.

A bírónő azzal kapcsolatban fejtette ki, TGM által szépen kivesézett nézeteit, hogy az ügyészség a Szebb Jövőért Egyesület feloszlatását kérte tőle, amit teljesíteni nem tudott, bár nem is akart. Mint megállapította, a szervezet tagjai „egyenruhában, menetoszlopban, katonai vezényszóra felsorakozva indultak csoportokra szakadva járőrözni a település utcáin”, ami ugyan „szorongást kelthet a helybeliekben”, de a megfélemlítéshez való jogot a gyülekezési törvény és a Gyulai Törvényszék garantálja.

Clear and present Ranger.

A szónokok által használt „férgek” és „patkányok” kifejezések Dr. Mucsi szerint beleférnek a szólásszabadságba, ami azért különösen bíztató távlatilag, mert az Alkotmánybíróság szerint a miniszterelnök lemajmozása meg nem fér bele.

Tanulságok:

  1. Nem elhallgatható tény a rasszisták a bírói körben való viszonylag magas aránya. Ebből adódóan bár a rasszisták és a bírók köre nem azonos, az átfedések alapot adnak az anomáliák „bírórasszizmusként” való megfogalmazására.
  2. Nem elfogadható, ha egy bíró az ítélet indokolásában rasszista megjegyzéseket tesz – közölte azóta a törvényszék szóvivője, azaz volna remény.
  3. De nincs, mert a Jobbik a következő választást innen legfeljebb elveszíteni tudja.
  4. Schmidt Mária addig is folytatja harcát a politikailag korrekt beszéd nyomasztó egyeduralma ellen.
  5. Szevasztok skacok, én lelépek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretne úgy kinézni a valóságban, mint filterekkel felturbózott fotóján?

Szeretne úgy kinézni a valóságban, mint filterekkel felturbózott fotóján?

Stratégiai partnerséget kötött a Vida vezette bank és Mészárosék biztosítója

Stratégiai partnerséget kötött a Vida vezette bank és Mészárosék biztosítója

Kézilabda-vb: legyőzték a németeket, maximális pontszámmal jutottak tovább a magyarok

Kézilabda-vb: legyőzték a németeket, maximális pontszámmal jutottak tovább a magyarok