Tíz állítás a homoszexualitásról

Utolsó frissítés:

Balavány György Szerző:

Balavány György
Balavány György

Gyorstalpaló alultájékozottaknak, Pride elé.

Például Szőnyi Szilárdnak, szeretettel.
1. Senki nem dönt a szexuális irányultságáról; azt csupán felfedez(het)i magában.
2. Mivel nem dönt róla senki, nem lehet megváltoztatni, főleg „meggyógyítani”. Az ilyen esetekről szóló egyházi legendák nem állják ki a tüzetes vizsgálat próbáját. Ugyanezért a homoszexualitást nem lehet elterjeszteni vagy visszaszorítani sem.
3. Azt követelni/ajánlani/kérni másoktól, hogy ne éljenek a szexuális orientációjuknak megfelelő nemi életet, értelmetlen és jogtalan. Ilyen elvárása az embernek legfeljebb önmagával szemben lehet.
4. A homoszexuálisok mindenben ugyanolyanok, mint a heteroszexuálisok, azzal ez egy kivétellel, hogy a saját nemükhöz vonzódnak.
5. Mivel mindenben ugyanolyanok, ugyanúgy szeretnének elfogadottak lenni, teljes és boldog életet élni, mint a heteroszexuálisok.
6. A melegmozgalmak nem azt akarják elérni, hogy mások is melegek legyenek, hanem azt, hogy a nem-melegek elfogadják őket olyannak, amilyenek. Ez az úgynevezett „buzilobbi” célja.
7. A homoszexualitást bűnnek nevezni értelmetlen, hiszen a bűneinket valamilyen döntés előzi meg.
8. Bár néhány (összesen négy) bibliai szövegrészt csakugyan lehet úgy értelmezni, a Szentírás összességében nem ítéli el a melegeket. Arra pedig semmiféle felszólítás nem kapott az Egyház Istentől, sem közvetve, sem közvetlenül, hogy megszégyenítsen, elítéljen, ellenségnek (veszélyforrásnak) állítson be embereket olyasmiért, amiről nem tehetnek.
9. Megszégyeníteni, elítélni, ellenségnek (veszélyforrásnak) beállítani embereket olyasmiért, amiről nem tehetnek, bűn.
10. A bűnből meg lehet térni.
Hozzászólások