szerző:
hvg.hu

Kósa Lajos szerint nincs más út, mint lemondani az olimpiai pályázatot. "Ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe" – idézte csütörtök délután a Fidesz frakcióvezetőjét az MTI.

És ezen a ponton megjelenik előttünk a magyar történelem megannyi nagy pillanata Kósa Lajos és a Fidesz változatában:

  • ahogy Zrínyi átadja Szigetvár kapujának a kulcsát a töröknek, csak ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe,
  • ahogy Petőfi Sándor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén azt mondja a tömegnek, menjenek haza, de ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe,
  • ahogy 1956. október 22-én a műszaki egyetem diákjai megírják egypontos követelésüket: ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe,
  • ahogy Orbán Viktor azt mondja Nagy Imre újratemetésén az oroszok kivonulását kívánóknak: ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe.

Kósa Lajost a történelem épp így őrzi majd emlékezetében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!