Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán
Tetszett a cikk?

Az ökoszociális frakció képviselője, Kaufer Virág sapkát kötött a Parlamenti ülésteremben.

Az ökoszociális frakció képviselője, Kaufer Virág sapkát kötött a Parlamenti ülésteremben. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Jobbikhoz igen közel álló kuruc.info erről leközölt egy fotót (melyet nyilván egy jobbikos képviselő készített mobiltelefonnal), ami aztán végigszaladt a neten. Ez első körben sokat elmond a magyar szélsőjobboldal infantilizmusáról: konkrétan egy szakközépiskolai osztály téli szünet előtti utolsó matekórája szokott így telni.

A kötögető Kaufer válaszul egy hosszú jegyzetet közölt a Facebookon, "Illik-e kötni a parlamentben?" címmel, ahol több szempontból igyekezett megmagyarázni a történteket. A főbb érvek úgy néznek ki, hogy ő nőként egyszerre többfelé is tud figyelni, meg a gonosz férfiak sokkal csúnyább dolgokat művelnek a Parlamentben, például indulatosan vitáznak (miközben, gondolom, faraghatnának is egy szép ördögbotot). Továbbá szerinte "a kézimunkázás egyébként sem pusztán hobbitevékenység, hanem a mai napig igen fontos bevételi forrás sokaknak", ami egyfelől szép, belvárosiasan lila gondolat "sokakról", ahol ezek a "sokak" nyilván a Budapest pirossal áthúzva tábla után járják a toppantóst gyöngyös pártában, cifra rokolyában, és kézimunkáznak a fonóban. Ahogy azt Kaufer Móricka elképzeli.

Másfelől pedig eléggé falmelléki duma, mert Kaufer Virág havi 815.000 forintot kap (tőlünk)  fizetésként, és ezért nem kötögetéssel, hanem pont az általa lenézett viták lefolytatásával tartozik. Azt írja, hogy ő lényegében demonstratíve' kötött, a csúnya parlamenti jelenségek ELLEN kötött, de ez rizsa. "Nos, hát én ellenzékiként, nőként és demokrataként ezért kötöttem a parlamentben", írja, miközben az ellenzéknek nem ez a dolga, a nőket nem így kéne jellemezni, a demokrataság mércéje pedig nem az egy sima, egy fordított, hanem mondjuk a szélsőjobboldalhoz való viszony. Akinek például nem kínálunk választási együttműködést. Másodikként tehát az LMP-ről tudtunk meg sokat.

Harmadrészt pedig itt vagyunk mi, elégedetlen szemlélődők, akik most épp tök fölöslegesen foglalkozunk az egésszel. Történt egy laza handjob a Parlamentben, nem először és nem utoljára, de amíg ezen kattogunk, nem fog változni semmi, amit utálunk a mai közállapotokban, ami miatt a zöm elfordult a politikától. Úgyhogy magam számára is rögzítem: nem számít. Ez se számít. A Jobbik csinálja tovább a maga kis náci weboldalát, amit immár a sokadik kormány nem tud vagy nem akar lefülelni, vívja tovább élethalálharcát a Magyarországot elözönlő zsidósággal, az LMP meg akár kötöget, akár nem, kábé ugyanaz jön ki belőle, és ez szintén irreleváns. A fontos dolgok arról szólnának, hogy mi lesz az önkormányzatokkal, az iskolákkal, összezuhan-e Matolcsy súlya alatt Magyarország, hogyan lehet kikászálódni a mocsokból, amiben jó ideje fürdőzünk. Ehhez 2014-ben 50%+1 szavazat kell a Parlamentben, ez a stratégiai cél, a kötögetésre meg már holnap nem fog emlékezni senki.

Kaufer Virág Facebook-profilképe egyébként egy olyan fotó, ahol a Parlamentben egy Bokros-csomag ellen tiltakozó táblát tart a kezében. 2011-ben. Ez egyszerre ijesztő azért, mert a jelek szerint ő is azt hiszi, hogy a bajszos gonosz merő szemétségből sanyargatta a népet (holott neki köszönhetően kerültünk ki a bóvliból), másfelől pedig az LMP-től se várhatjuk, hogy a "ne az emberekkel fizettessék meg"-szólamot meghaladja (holott most kerültünk vissza a bóvliba).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Micimackós szettet ad ki a Lego

Micimackós szettet ad ki a Lego

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják