szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

A külföld nem érti a sajátos magyar gondolkodásmódot, ezt ugye tudjuk.

A külföld nem érti a sajátos magyar gondolkodásmódot, ezt ugye tudjuk. Nyilván ennek köszönhető, hogy a hajléktalanok büntethetőségének híre bekerült a többek közt a világ hülye híreit gyűjtő Shoebox Blog rendszeresen jelentkező online Maksa-híradójába, a kutyája által seggbe lőtt vadász és egyéb vicces hírek és hírmagyarázatok közé.

A BBC-től átvett hírhez fűzött kommentár viszont pontosan arra az ellentmondásra világít rá, amit itthon sem értett a magyarok azon része, aki nincs egy véleményen a kormánnyel (és mint tudjuk, ebből kifolyólag, a szocialisták által felbérelt bérfikázó, hogy tudniillik ha valakiknek nincs elfekvőben 600 dollárjuk (ez a 150 ezer HUF), azok nyilván a hajléktalanok.

A hajléktalantörvényt egyébként felkapta a nemzetközi sajtó. A mindennapi.hu gyűjtése szerint több lap is írt róla. A BBC mellett az International Business Times és az Al jazeera is foglalkozott a törvénnyel. Utóbbi riportot is készített Budapesten, mely az alábbi videón látható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!