szerző:
kiss
Tetszett a cikk?

Ha egyre nyomasztóbb érzése van attól, amint a saját árnyékától is rettegő beszari kétharmad művel a demokráciával...

Ha egyre nyomasztóbb érzése van attól, amint a saját árnyékától is rettegő beszari kétharmad művel a demokráciával, akkor garantáltan a kötélért, vagy a kisbőröndért fog nyúlni, ha meghallgatja a demokratikus, nyugatos, szabad, stb. alternatíva, Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójának új indulóját. A szocialisták annak idején már az Igen, igennel magasra tették a lécet, a DK nemrég bemutatott új logója pedig a politikai infantilizmus mellett tette le a garast.

Nade ez? A Gyere velünk és légy szabad című kampánydallal nem az a baj, hogy közhelyes, vagy hogy a Pa-Dö-Dö énekel benne. Hanem olyan hamisítatlan kilencvenes évekbeli mulatós hangulata van, amitől pont az az érzése támad az embernek, hogy hiába az Orbán-féle "szép, új világ" rémülete, de ebben valahogy sűrűsödik minden, amit nem kívánunk vissza. A Napkelte vizuális színvonalán operáló videó csak hab a tortán, de azt láthatóan egy lelkes rajongó csinálta.

A másik kérdés, ami még felmerül, hogy a gagyi logóval, vagy ezzel a Fásy-mulatós nótával ki felé akarnak nyitni Gyurcsányék? Ők is a könnyen elnyerhető nyugdíjasok kezére pályáznak, mint Orbán? Mert akkor tényleg nincs jövő. Legalábbis ezekkel a pártokkal biztosan nem.

 

(Egyébként meg kövesse a Nyüzsit a Facebookon!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!