Tetszett a cikk?

Amerikai értékelés szerint az al-Kaida a 2001. szeptember 11-ei terrorcselekményeknél is pusztítóbb erejű merényletekre készül az Egyesült Államokban.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat által külföldön lévő amerikai érdekeltségek ellen tervezett újabb támadások lehetőségére hivatkozva megújította az amerikai külügyminisztérium a terrorcselekmények veszélyével kapcsolatos korábbi figyelmeztetését. A tárca vasárnap közzétett figyelmeztetésével november 21-ei figyelmeztetését újította meg, amely az újabb intézkedéssel jövő április végéig érvényben marad.Tom Ridge amerikai belbiztonsági miniszter szintén vasárnap jelentette be, hogy az Egyesült Államokban citromsárgáról (emelt szint) narancssárgára (magas színt) növelték a terrorizmus veszélyére figyelmeztető készültségi fokozatot. Ridge az intézkedést azzal indokolta, hogy veszélyt jelző konkrét értesülések ugyan nincsenek, de az év végi ünnepek előtt megsokasodtak azok az információk, amelyek készülő terrorcselekményekre utalnak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet