Tetszett a cikk?

Muzulmán támadók verték meg Ahmed Mahert Jeruzsálem óvárosában, amikor be akart térni imára az al-Aksza mecsetbe, az iszlám vallásának harmadik legszentebb helyére. A politikust kórházba szállították, jó állapotban van - jelentette a CNN.

Szemtanúk elmondták: a feldühödött palesztinok kezdetben csak sértegették, "áruló ország minisztereként" szidalmazták Mahert. Később cipőket vágtak hozzá, majd ütlegelni kezdték. (Egyiptom 1979-ben, Anvar Szadat elnöksége alatt első arab országként kötött különbékét Izraellel.)Az egyiptomi televízió "stabilnak" nevezte a miniszter egészségi állapotát, az izraeli rádió szerint csak könnyebb sérüléseket szenvedett, s a helyszín közelében részesült orvosi ápolásban; egyik kísérőjét azonban kórházba kellett szállítani. Az izraeli televízió által közölt felvételeken azt lehetett látni, amint - távozóban a Mecsetek teréről - az egyiptomi küldöttség tagjai támogatják a félig aléltnak látszó minisztert.Mahert egyes jelentések szerint az őt a Templomhegyre kísérő izraeli testőrök óvták meg a súlyosabb bántalmazástól, és mentették ki a Mecsetek teréről, mások szerint az odaérkező izraeli rendőrök juttatták ki a veszélyzónából. Az olasz ANSA hírügynökség úgy értesült a jeruzsálemi rendőrségen, hogy a Felszabadítás Pártja nevű radikális muzulmán szervezet tagjai bántalmazták az egyiptomi külügyminisztert. Más forrásból nem erősítették meg ezt az állítást.Ahmed Maher személyében három éve először látogatott most egyiptomi külügyminiszter Izraelbe. Kairó többször vállalt már közvetítő szerepet Izrael és a palesztinok között. Most a palesztin szervezetek közötti megegyezés tető alá hozásán fáradozik az Izrael elleni erőszak leállítása és az izraeli-palesztin béketárgyalások újraindítása érdekében. Az incidens előtt találkozott Maher Jeruzsálemben Ariel Saron izraeli kormányfővel, Móse Kacav államfővel és Szilvan Salom külügyminiszterrel. A palesztin kormány "a lehető legnagyobb határozottsággal" elítélte a Maher ellen intézett támadást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak nőkből fog állni Biden kommunikációs csapata

Csak nőkből fog állni Biden kommunikációs csapata

És akkor a kasszások már többet nézik az órát, mint az árut

És akkor a kasszások már többet nézik az órát, mint az árut

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”