Szabadok a szudáni gépeltérítők túszai, a legénység nem

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az utasokat elengedték, de a legénységet továbbra is fogva tartják a Sun Air szudáni légitársaság egyik járatát eltérítő géprablók szerdán a líbiai Kufra város katonai repülőterén - közölte egy líbiai tisztségviselő.

A Boeing 737 típusú utasszállítót kedden térítették el 87 utassal és nyolcfős személyzettel a fedélzetén, nem sokkal azután, hogy elindult a polgárháború dúlta nyugat-szudáni Dárfúr tartomány Nijála városából a főváros, Kartúm felé. A gép Líbiában, a Tripolitól 1350 kilométerre délnyugatra található Kufra kisváros katonai repülőterén szállt le, ahol a két géprabló üzemanyag-feltöltést követelt, hogy eljuthasson Franciaországba.

A pilóta a líbiai hatóságoknak elmondta: a géprablók azt állítják magukról, hogy a Szudáni Felszabadítási Mozgalom (SLM) tagjai, s az SLM jelenleg Párizsban élő alapítója, Abdel-Váhed Mohammed Núr már várja őket a francia fővárosban. Núr szóvivője azonban tagadta, hogy a géprablók az ő csoportjukhoz tartoznának, és közölte, hogy semmi közük az ügyhöz.

A szudáni hatóságok eközben felszólították Líbiát, hogy fogják el és adják át Kartúmnak a gépeltérítő "terroristákat".