Öngyilkos merénylő a teheráni tüntetésen?

Utolsó frissítés:

A teheráni rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be az iráni főváros központjában, az Enkelab téren tüntető több ezres tömeg szétoszlatása érdekében - jelentették szombaton hírügynökségek, szemtanúkra hivatkozva.

Mir Hoszein Muszavi iráni ellenzéki elnökjelölt támogatói tüntetnek Teheránban. Az iráni televízió angol nyelvű adása szerint délután robbanás történt Khomeini ajatollah síremlékének közelében. A tv-adó két sebesültről számolt be, a félhivatalos Fars hírügynökség viszont egy halottról és két sebesültről tud.

Több iráni hírügynökség pedig arról számolt be az országos rendőrfőkapitány helyettesének közlése alapján, hogy egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a Khomeini ajatolláh síremlékének helyet adó épület egyik szárnyában. A robbanásban a merénylőn kívül nem halt meg senki, de egy vagy két ember megsebesült.
A rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be az Enkelab téren tüntető töb ezer ember ellen. Teheránban minden nap ellenzékiek tiltakoznak az állítólagos választási csalás ellen tiltakozva azóta, hogy június 13-án kihirdették az iráni elnökválasztás eredményét, és eszerint Muszavi hivatalban lévő ellenfele győzött.