Megvannak a helikopteres rablók, a szerbek szóltak előre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A svéd rendőrség feltehetően kézre kerítette azokat a rablókat, akik múlt héten helikopterrel fosztottak ki egy készpénzmegőrzőt Stockholmban - jelentette hétfőn a svéd média.

A svéd különleges egységek a hétvégén hat férfit vettek őrizetbe. A gyanúsítottak éppen el akarták hagyni az országot, amikor a hatóságok feltartóztatták őket. A belgrádi Press című napilap arról írt, hogy a szerb titkosszolgálat (BIA) már augusztus elején figyelmeztette Svédországot a helikopteres rablás tervére, ám a svéd rendőrség ezt nem vette komolyan.

Múlt szerdán filmbe illő módon, helikopterrel rabolták ki Stockholmban egy biztonsági cég készpénzmegőrzőjét. Szemtanúk arról számoltak be, hogy hajnal előtt egy helikopter körözött a biztonsági cég épülete felett. Két rabló az épület tetejére ugrott, betörték az ablakait, és kisvártatva pénzeszsákokkal távoztak a helyszínről helikopterükkel.

A rendőrség nem tudta a látványos rablás helyszínére küldeni saját helikoptereit, mert feltehetően pokolgépek voltak a hangárjuk előtt. Szemtanúk szerint a rablás idején hangos durranások hallatszottak az épületből, de nem világos, hogy a rablók robbantottak-e. A cég alkalmazottai is bent voltak az épületben, de senkinek sem esett baja.

A rendőrség később egy elhagyott helikoptert talált egy Stockholmtól északra fekvő tónál. Towe Hass rendőrségi szóvivő szerint lopott helikopterről van szó, és feltehetően ezt a járművet használták a rablók.

Az elmúlt években Svédországban sorozatban történtek hasonló rablások. Tavaly januárban látványos postarablás színtere volt Göteborg, Svédország második legnagyobb városa.