Egy rapszám meghallgatása miatt rúgtak ki egy rendőrt Zimbabwéban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Bors

Teljesen tönkretettek egy magas rangú rendőrnyomozót, akinek összes bűne mindössze annyi volt, hogy találtak a mobilján egy zeneszámot. A rendőrt azóta kirúgták az állásából és családjával együtt utcára tették a lakásukból.

Lázadással vádolták meg azt a zimbabwei rendőrt, akinek államellenesnek minősített rapszámokat találtak a mobiltelefonján és a számítógépén - írja a Borsonline. A vád szerint Tedius Chisango az országon uralkodó diktátor, Robert Mugabe ellen akarta fellázítani a fiatal rendőrkadétokat. A nyomozó bűne mindössze annyi volt, hogy olyan rapszámot találtak nála, amely élesen kritizálja Mugabe hatalmát.

A rendőrt teljesen tönkretették, kirúgták az állásából és családját is kilakoltatták. Most gyerekeivel és feleségével együtt egy bokorban élnek, alig néhány kilométerre korábbi munkahelyétől. A négy újságírót, akik tudósítottak a kilakoltatásról a hatóságok előállították, bár később vádemelés nélkül szabadlábra helyezték őket.

Júniusban egy másik rendőrt egyébként tíz nap börtönbüntetésre ítéltek, amiért sürgős esetben használta az elnök személyes mosdóját.