Hentesoktató kerestetik amerikai kommandósokhoz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Tudják, hogyan kell puszta kézzel megölni az ellenséget, de meg kell tanulniuk, hogyan tegyék ugyanezt egy tehénnel vagy kecskével, hogy afgán ételeket készíthessenek: az amerikai különleges erők tagjainak tanulmányozniuk kell a hentesség alapjait, hogy jobban elvegyülhessenek a helyi lakosok között.

A különleges műveleti parancsnokság a múlt héten hirdetett az interneten pályázatot 132 amerikai katona iszlám kultúrának megfelelő „hentesi” kiképzésére.

Az elgondolás egyszerű: ahhoz, hogy jobban beolvadjanak a környezetükbe, az elitkatonáknak tudniuk kell megölni egy állatot, felismerni a bordafilét, és ételeket készíteni az afgánoknak. A szűk értelemben vett vágáson és feldolgozáson kívül a kiválasztott cégnek „meg kell tanítania a hallgatóknak az afgán konyhaeszközök és edények használatát is, akárcsak az eredeti afgán ételeknek a falu vénei ízlésének megfelelő elkészítését” – olvasható a Danger Room című speciális blogban közzétett pályázatban. 

A vállalatnak magától értetődően meg kell tanítania a különleges erők tagjait a halal (muzulmán vallási előírások szerinti) vágásra. Ahhoz, hogy a hús megfeleljen az iszlám törvényeknek, kegyetlen rítussal kell elkészíteni. Az állat torkát elkábítás nélkül kell elvágni, a fejét Mekka felé kell fordítani, és a vágást muzulmánnak kell elvégeznie.