Leszálláskor kicsúszott egy repülőgép a pályáról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Leszállás közben balesetet szenvedett a Caribbean Airlines légitársaság New Yorkból Guyanába tartó gépe 140 utassal a fedélzetén szombaton.

A guayanai nemzetközi repülőtéren a gép kettétört, többen súlyosan megsérültek, de mindenki túlélte a balesetet - mondta el Bharrat Jagdeo köztársasági elnök. A Boeing 737-800 az esős időben feltehetően kicsúszott a 2200 méteres leszállópályáról, és alig valamivel került el egy 60 méter mély vízmosást: ha ebbe lezuhan, sokkal súlyosabb lehetett volna a veszteségmérleg.

"Nagyon örülünk, hogy több ember nem sérült meg" - mondta az államfő, miután a hatóságok lezárták a repülőteret. Egyelőre nem ismert, hányan és milyen súlyosan sérültek meg. Geeta Ramsingh 41 éves philadelphiai lakos elmondta, hogy az utasok éppen elkezdtek tapsolni, amikor a pilóta letette a gépet, amikor sikoltozás tört ki.

A gép New Yorkból indult, és Guyana előtt Trinidad és Tobagóban szállt le. Az államfő az amerikai közlekedésbiztonsági hivatalt kérte fel a baleset körülményeinek kivizsgálására. A repülőteret rövidesen megnyitják. A trinidadi székhelyű Caribbean Airlines a térség legnagyobb légitársasága.