Szexbotrány: tanár rontott meg diákot egy sepsiszentgyörgyi iskolában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Őrizetbe vették azt a sepsiszentgyörgyi tanárt, aki a gyanú szerint megrontott egy diáklányt. A rendőrség tovább nyomoz, mint kiderült, nem csak egy lánnyal lehetett szexuális kapcsolata, hanem egy tizenegyedikes diákkal is - írja a székelyhon.ro.

Rendőrök és a tanfelügyelőség illetékesei lepték el szerdán a sepsiszentgyörgyi művészeti líceumot a kedden kirobbant botrány miatt, és bár a Kovászna Megyei Rendőr-felügyelőség nem közölt nevet és adatokat, futótűzként terjedt a városban a zongoratanár és az egyik diákja közti kapcsolat híre - írja a székelyhon.ro.

A szülők feljelentésének nyomán a rendőrség azonnal nyomozásba kezdett, a tanárt pedig felfüggesztették állásából. A Plugor Sándor Művészeti Líceum igazgatója, Sebestyén Lázár Enikő és Keresztély Irma főtanfelügyelő is sajnálatosnak tartja az esetet, mint a lapnak elmondták, egy jól felkészült szakemberről van szó. Szerda délután fegyelmi ülést tartottak az iskolában, amelyen az ügyet vitatták meg, a főtanfelügyelő pedig elmondta: amíg az ügyet nem derítik fel, a tanárt felfüggesztik állásából.

Ugyanakkor a nap folyamán arra is fény derült, hogy a feljelentő diák szülei másik esetről is tudnak: szintén ez a pedagógus egy tizenegyedikes lánnyal is szexuális kapcsolatot létesített. Az iskolában bár bombaként hatott a hír, nem mindenki lepődött meg, a diákok ugyanis már évek óta suttogják egymás között, hogy a zongoratanár többet akar a diáklányoktól, mint amennyit a tanár-diák viszony megenged.

Bár a nevüket nem vállalták, többen is megerősítették a lapnak azt az információt, hogy a 14 éves lánynak – aki az esetet jelentette – évek óta viszonya van a 41 éves férfival. „Tudtuk, hogy van valami, az ilyen dolgokra hamar fény derül, de nem beszéltünk róla a tanárokkal, csak néha magunk között. Hittük is, meg nem is az egészet, most azonban már elgondolkoztató a történet” – mondta az egyik tizedikes diáklány.

A tanár ellen szerdán délután a helyi ügyészség hivatalosan is büntető eljárást kezdeményezett, és a rendőrség 24 órára őrizetbe is vette kiskorú lányokkal létesített szexuális kapcsolat gyanújával. A rendőrségi szóvivő, Dumitru Ungureanu elmondta, az érintetteket kihallgatták, az ügy kivizsgálása és a további részletek felderítése folyamatban van.

Gheorghe Cosmin Andras, a sepsiszentgyörgyi ügyészség szóvivője azt nyilatkozta az esti órákban a Mediafax hírügynökségnek, hogy a tanár ellen a vizsgálat beindult, csütörtökön pedig kezdeményezni fogják az előzetes letartóztatását.