Jogvédők: 23 civilt öltek meg ma a szíriai rendfenntartók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szíriai rendfenntartó erők nem végleges adat szerint 23 civilt öltek meg pénteken, a karhatalmisták közül pedig tizenketten haltak meg a közel-keleti országban - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű, londoni székhelyű jogvédő szervezet.

Rami Abdel Rahmán, a szervezet elnöke elmondta, hogy a 12 karhatalmista két merényletben halt meg. Az északnyugati Idlíbben a biztonsági erők egyik ellenőrző pontjánál gépkocsiban elrejtett pokolgép hat rendőr halálát okozta. A tettesek ismeretlenek.

A déli Deraa melletti Mazairibban dezertált katonák támadták meg a rendfenntartók két autóbuszát, utasaik közül hatot megöltek, ötöt megsebesítettek.

A karhatalom fellépésének következtében 12 civil halt meg a Deraa tartományban lévő Navában, öt az északi Aleppóban, négy az ország középső részén lévő Homszban, egy Hamuríje damaszkuszi elővárosban és ugyancsak egy Hamában - közölte a jogvédő szervezet.

Aleppóban, az ország második legnagyobb városában most fordult elő először, hogy civileket öltek meg a március óta tartó rendszerellenes felkelés során – tették hozzá.