Megcsappant tavaly Putyin fizetése

Megcsappant tavaly Putyin fizetése

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Tavaly 3,6 millió rubel volt Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök jövedelme, körülbelül másfél millióval kevesebb, mint egy évvel korábban - derül ki az orosz vezetők kötelező éves jövedelembevallásából, amelyet a The Moscow Times című újság ismertetett.

Dmitrij Peszkov, Putyin sajtótitkára a visszaesést azzal magyarázta, hogy egyebek között csökkentek Putyinnak a szerzői jogokból származó bevételei és a pótlékok.

Putyin a bevallásban három orosz gyártmányú gépkocsit és egy az édesapjától örökölt utánfutót tüntetett fel, továbbá egy 1500 négyzetméter nagyságú telket, két lakást és két garázst.

Dmitrij Medvegyev államfőnek 3,37 millió rubel (114 ezer dollár) volt a tavalyi jövedelme. A politikusnak van egy 367 négyzetméteres lakása (a feleségével közös tulajdonban), egy bérelt, 4700 négyzetméteres telke, egy 1948-ban gyártott GAZ-20-as Pobjeda, és egy 1962-es évjáratú GAZ-21-es Volga személygépkocsija. Tizenöt bankszámlán 5,18 millió rubelnyi megtakarítást is tart.

Putyin, a legyőzhetetlen - Nagyítás-fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©

Mindkettőjüket megelőzte azonban Igor Suvalov első miniszterelnök-helyettes, aki majdnem tízmillió rubel jövedelmet tüntetett fel bevallásában.