Megtalálták az Andokban lezuhant helikoptert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A perui hatóságok megtalálták annak a helikopternek a roncsait, amely néhány nappal ezelőtt lezuhant az Andok déli részének egy hófödte részén. A gépen 14-en tartózkodtak, köztük nyolc dél-koreai, három perui, egy holland, egy cseh és egy svéd állampolgár - közölték szombaton hivatalosan. Egyelőre nem tudják, hogy van-e túlélője a balesetnek.

Egy tévéadó idézett egy ügyészt, aki szerint néhány ember halála bizonyos, mert rendőrök találtak holttesteket, de részleteket ezzel kapcsolatban nem közölt.

A Helicusco cég tulajdonában lévő, Sikorsky S-58ET típusú gép roncsaira a Mama Rosa hegyen, 4900 méteres magasságban bukkantak rá - közölte egy rendőr tábornok.

A közeli Cusco város polgármestere szerint körülbelül 12 órába telik, amíg a katasztrófamentők gyalogosan elérik a helyszínt. A környéken heves viharok vannak.

A dél-koreai állami vízgazdálkodási vállalat közölte, hogy alelnöke pénteken Peruba utazott, hogy segítsen a mentésben. A Samsung C and T nevű dél-koreai cég egyik tisztségviselője pedig arról számolt be, hogy ők is Limába küldték néhány alkalmazottjukat. Dél-Korea limai nagykövetsége közölte, hogy az ország állampolgárai egy vízerőmű megépítésének lehetőségét mérték fel Mazuco város környékén.