Fagyott hulla zuhant az égből az utcára Nagy-Britanniában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy férfi teste zuhant vasárnap reggel London egyik nyugodt elővárosának utcájára. A testrészek szanaszét repültek a földbecsapódástól, az áldozat valószínűleg egy repülőgép potyautasa lehetett.

Egy fagyott férfi hullája zuhant tegnap reggel nyolc óra körül London egyik elővárosának, Mortlake-nek az egyik utcájára – írja a Daily Mail. A férfi körülbelül harmincéves lehetett, és származását tekintve feltehetően észak-afrikai.

A holttestet egy parkoló autón találták meg, de több testrésze leszakadt és méterekkel arrébb repült.

A lapnak nyilatkozó repülési szakember elmondta, nem ez az első ilyen eset, a potyautasoknak pedig nagyon kevés esélye van a túlélésre: a futóműben, ahol el szoktak bújni, akár mínusz negyven fok is lehet a magasban, amelyet az emberi szervezet nem él túl, gyakorlatilag halálra fagy. Mint mondta, más esetekben a kinyíló futómű nyomja össze a gépeken elbújó potyautasokat.

A szakember szerint a férfi azért zuhanhatott ki a gépből, mert amikor a futómű még több száz méter magasan kinyílik, az ott korábban megbúvó, de addigra már halálra fagyott testek kiesnek onnan. A kisváros, ahol a holttest földet ért pedig éppen a Heathrow repülőtér felé vezető légifolyosó mentén helyezkedik el, gyakorlatilag ott szokták kinyitni a repülőgépek a futóművüket, és kezdik meg az ereszkedést.

Hasonló esetek korábban is előfordultak: 2001-ben a mostani esettől mindössze egy mérföldre, egy parkolóba zuhant egy férfi a British Airways egyik járatáról, múlt hónapban pedig egy már leszállt gép futóműjében találtak rá egy férfi holttestére.