Saját társa lőtte le az arizonai határőrt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Baráti tűzben" vesztette életét az az amerikai határrendész, akit a múlt héten ért halálos lövés Dél-Arizonában, egy kábítószercsempész-útvonalon lezajlott tűzharcban - közölte vasárnap az amerikai határrendészet ügynökeinek szövetsége.

A lövöldözés múlt keddre virradóra tört ki azt követően, hogy a határrendészet két egysége egymástól függetlenül kivonult az amerikai-mexikói határ közelébe, mert a szolgálat kihelyezett szenzorjai mozgást észleltek. Nicholas Ivie ügynök elsőként nyitott tüzet a kollégáira, közülük egyet megsebesített. A másik egység tagjai visszalőttek és megölték.

A határrendészek szövetségének bejelentése egybecseng az Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) pénteki közleményével, amely szerint múlt kedden egy ügynök "baráti tűzben" vesztette életét. Az incidens egy nehezen belátható dombvidéken, csempészek által kedvelt terepen zajlott le, a mexikói határtól mintegy 13 kilométerre.

A 30 éves Ivie a helyszínen meghalt, az általa megsebesített ügynököt rövid kórházi kezelés után hazaengedték. Az incidens után a helyi és a szövetségi hatóságok kiterjedt embervadászatot indítottak, és még arra is engedélyt kaptak, hogy berepüljenek Mexikó légterébe. A határ mexikói oldalán a helyi rendőrök elfogtak két embert, akik szerintük talán csempészek vezetői lehettek, de a lövöldözéshez nem volt közük.