Lezuhant a Bombardier utasszállítója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

15 utas és a személyzet meghalt a kazahsztáni légi katasztrófában. A gép Almati repülőtere felé közeledett, amikor a baleset bekövetkezett.

Lezuhant egy utasszállító repülőgép kedden a kazahsztáni Almati közelében, 15 utasa és az öttagú személyzet életét vesztette - jelentette több forrás.

A gép az ország kereskedelmi fővárosának számító város repülőtere felé tartott sűrű ködben, amikor a várostól öt kilométerre lévő légikikötő közelében lezuhant. A gép Köksitau városból indult.

A zömmel belföldi járatokat üzemeltető SCAT légitársaság repülőgépe a kanadai Bombardier cég CRJ 200 típusú gyártmánya volt. A SCAT közleménye szerint a gép másodszor kísérelt meg leszállást "a rossz időjárási körülmények között", amikor a földbe csapódott.

Az almati tűzoltóság vezetőhelyettesének tájékoztatása szerint nem történt sem robbanás, sem tűz. Jurij Iljin tudomása szerint 22-en tartózkodtak a gépen. A hatóságok elkezdték az áldozatok azonosítását, egyelőre annyit közöltek, hogy az utasok között egy gyermek volt.