Kétszáz rendőrt küldenek a zsebtolvajokra Bukarestben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Külön brigádot hoznak létre februártól a bukaresti rendőrségen a tömegközlekedési járműveken fosztogató zsebtolvajok ellen, mivel egy év alatt másfélszeresére nőtt az ott elkövetett lopások száma - jelentette be csütörtökön Cornel Ciocoiu, a román főváros rendőrségének vezetője.

A kétszáz járőrrel megalakuló tömegközlekedési rendőrbrigád a már létező metrórendőrséget és az újonnan létesítendő felszíni részleget foglalja magába. A járőrök feladata az lesz, hogy tetten érjék a villamosokon, buszokon és trolikon garázdálkodó zsebtolvajokat. Munkájukat a tömegközlekedési vállalat újabb ipari kamerák felszerelésével segíti.

Tavaly több mint 3700 tömegközlekedési járművön elkövetett lopás miatt tettek feljelentést a károsultak Bukarestben. Ez 16 százalékkal több, mint 2011-ben. Ezen belül - vélhetően a rendőri jelenlét miatt - a metrón elkövetett lopások száma csökkent, a villamosokon, buszokon viszont az előző évinek a másfélszeresére ugrott.

Bukarest turisták által látogatott óvárosában is külön rendőrőrs alakul. Ciocoiu szerint a térségben járőrözők számát már a karácsonyi ünnepek idején harminccal bővítették, de a létszámot idén nyolcvanra növelik, és külön szervezeti egységet hoz létre a bukaresti rendőrség.