FBI: elkapták a világ legnagyobb gyerekpornó-szolgáltatóját

FBI: elkapták a világ legnagyobb gyerekpornó-szolgáltatóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az FBI szerint a világ legnagyobb gyerekpornó-szolgáltatója az az ír férfi, akire 30 év börtön vár az Egyesült Államokban, ha kiadják és elítélik. Eric Eoin Marques állhat ugyanis a Freedom Hosting szolgáltató és az azt használó titkosított hálózat, a Tor mögött, amelyhez többek között tiltott tartalmú oldalak is tartoznak, felüket azonban már lekapcsolták. A kiadatási eljárás ideje alatt óvadék ellenében sem engedhetik szabadlábra a férfit – írja a The Idependent alapján a The Verge.

A Tor kifejezés a „The onion router” rövidítése, a hálózat tagjai között úgy zajlik az adatforgalom, hogy sem a küldőt, sem a fogadót nem tudják azonosítani. A titkos működéshez a Freedom Hosting biztosítja a hátteret, amely az egyik legnagyobb és legismertebb ilyen szolgáltató.

A csatlakozó oldalak között olyanok is vannak, amelyeken gyerekpornót helyeztek el, vagy éppen droggal kereskednek. Korábban az Anonymus haragját is kivívta a Freedom Hosting, a hackerek egy időre elérhetetlenné tették a szolgáltató oldalait 2011-ben.

Eric Eoin Marques ügyét csütörtökön tárgyalja az ír legfelsőbb bíróság. A Tor hálózat oldalainak felét elérhetetlenné tették – derül ki a cikkből.