Végül Merkel is beállt az Orbánnak gratuláló sorba

Végül Merkel is beállt az Orbánnak gratuláló sorba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

"Ön továbbra is számíthat Németországra mint megbízható partnerre Európában" – írta a német kancellár a magyar miniszterelnöknek a vasárnapi választási győzelemhez gratulálva.

Angela Merkel német kancellár levélben gratulált Orbán Viktor kormányfőnek a parlamenti választási győzelemhez. A levélben a német kancellár azt írta Orbán Viktornak: pártja választási sikeréből az a különleges felelősség fakad, hogy ismételt nagy többségét józansággal és érzékenységgel használja. "Ennek során Ön továbbra is számíthat Németországra mint megbízható partnerre Európában" – írta még.

Angela Merkel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének közleménye szerint emlékeztetett, hogy az idén Budapest és Berlin közösen ünnepli a vasfüggöny megnyitásának 25. évfordulóját, "ami Magyarország meghatározó szerepének köszönhetően az Európa megosztottságának leküzdéséhez vezető első lépés volt".

"Ebben a szellemben örülök az Önnel folytatott további együttműködésnek" – zárta sorait a kancellár, aki sok sikert kívánt a miniszterelnöknek az előtte álló feladatokhoz.