15 holttestet emeltek ki a felrobbantott menekültkonvoj roncsaiból Ukrajnában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Este hét órára került elő a 15 holttest, de a kutatás éjszakába nyúlóan folytatódott. Sokan a felismerhetetlenségig összeégtek. A menekülő civileket szállító konvojt valószínűleg szakadárok rakétája találta el.

Tizenöt holttestet emeltek ki annak járműoszlopnak a roncsaiból, amelyet előző nap ért rakétacsapás Kelet-Ukrajnában – közölte kedden Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője.

"Este hét órára 15 holttestet emeltünk ki. A kutatás éjszakába nyúlóan folytatódott, és még ma is tart" – fogalmazott.

Az ukrán hadsereg szerint sok halott a felismerhetetlenségig összeégett.

A támadás Luhanszk város környékén történt, ahol az ukrán hadsereg és az oroszbarát erők között heves tűzpárbaj volt. Kijev a szakadárokat hibáztatja, míg az oroszbarát erők tagadják, hogy felelősek lennének a történtekért.

A kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok rakéta-sorozatvetőből kilőtt lövedékkel találták el hétfőn a járműoszlopot, amely menekülőket szállított a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében. A szakadárok egyik vezetője tagadta mindezt.

Anatolij Prosin, a "terrorellenes" erőkhöz tartozó Pivnyics (Észak) nevű katonai alakulat parancsnokságának szóvivője azonban azt mondta, "aknavetőkkel és Grad rakéta-sorozatvetővel lőttek rá a szakadárok Hrjascsuvate és Novoszvitlivka településekről azokra a menekültekre, akiket onnan szállítottunk el az ott folyó heves harcok miatt. Sokan meghaltak, bennégtek a járművekben, mert nem volt idejük kimenekülni."